bc744c26749e59e6 800x800ar
Hem TEKNIK 3 sjukhus i Nederländerna skapar gemensam lösning för digital patologi – väljer Sectra som leverantör

3 sjukhus i Nederländerna skapar gemensam lösning för digital patologi – väljer Sectra som leverantör

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra har fått en gemensam order på sin IT-lösning för digital patologi av tre vårdgivare i Nederländerna.

Maastricht University Medical Center (MUMC+), Laurentius Hospital och VieCuri MC kommer skapa ett regionalt nätverk för att göra det enklare att dela patologifall och expertis.

Det bidrar till högre precision och snabbare diagnoser för patienterna.

– Det gemensamma initiativet är ett skolboksexempel på hur teknik kan förverkliga visionen om bättre patientvård. Den digitala patologilösningen kommer förenkla logistiken eftersom de inte behöver förlita sig på fysiska glas längre och kan därmed samarbeta kring patienter på ett sätt som inte varit möjligt tidigare, potentiellt även via regionala specialistgrupper. Allt för att skapa verklig nytta för patienterna i regionen. Det gör mig stolt att få vara en del av den resan, säger Jeroen van Laarhoven, kundansvarig för digital patologi, Sectra Benelux.

bc744c26749e59e6 800x800arNär de fysiska vävnadsproverna skannas till digitala bilder blir både aktuella och tidigare bilder och information tillgängliga oavsett när eller var de behövs. Patologer kan också dra nytta av teknik på framfart såsom AI. Den digitala tekniken möjliggör också bildanalys vilket förbättrar precisionen vid uppgifter såsom cellräkning. Tekniken hjälper även patologerna med kritiska beslutspunkter, exempelvis gradering och mer precis mätning. Även second opinions, arbetsfördelning, specialistkonsultationer och utbildning underlättas.

Den digitala patologilösningen kommer integreras med vårdgivarnas befintliga laboratorieinformationssystem (LIS). Det ger patologerna en heltäckande bild av patientens historik i en och samma applikation och gör det möjligt att styra arbetsflöden utifrån specialiteter, regler och prioriteringar. I och med Sectras leverantörsneutrala förhållningssätt ges möjligheten att fritt välja skannerleverantör.

Kontraktet signerades i juni 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>