Guiden till ett lyxigt hemmagym: 5 tips på hur du skapar ett exklusivt gym hemma
Hem LIVSSTIL 5 tips på hur du skapar ett exklusivt gym hemma

5 tips på hur du skapar ett exklusivt gym hemma

Publicerat av: Redaktionen

En dröm för många är att ha ett eget exklusivt gym hemma.

 Sociala medier är fyllda av härliga inspirationsbilder på fantastiska gym men hur får du egentligen till ett själv?

Vi listar våra 5 topptips på hur du får till ett hemmagym som andas lyx och som gör att du vill komma tillbaka varje ledig stund.

1. Tänk kvalité

För att skapa en exklusiv känsla i ditt gym rekommenderar vi först och främst att skaffa gymutrustning som är av hög kvalité.
Hur vet man om gymutrustningen är kvalitetsutrustning? Dels ska den som våra produkter vara gjord av kvalitetsmaterial. Vi använder inga plastdelar eller andra delar som kan trilla av utan vi använder oss endast av premiummaterial så som våra viktmagasin i nickelbelagt stål och våra broderade läderdynor.

Träningsutrustningen ska även vara hållbar. Det ska vara utrustning som håller i många år och som dessutom har ett andrahandsvärde. Det är värt att lägga lite extra pengar för att få gymutrustning som du sedan kan sälja vidare om du säljer ditt boende. Att köpa Gymlecoutrustning innebär även att du tänker på miljön då din investering blir hållbar. Du inte köper något som går sönder direkt och hamnar på tippen.

2. Skapa luftiga utrymmen

Om du har varit inne i en exklusiv butik jämfört med en lågprisbutik så har du sett skillnaden på antal varor. I en mer exklusiv butik vill du ha de bästa varorna uppställda på display med mycket luft runt.

Vi rekommenderar att du tänker likadant när det kommer till ditt gym. Välj ut den utrustningen du verkligen kommer använda och som är snygg att visa upp. T.ex. så rekommenderar vi att du köper ett bra gymgolv så att du skyddar dina golv. Högkvalitativa hantlar som håller och en skivstång med viktskivor, rack och bänk. Med den utrustningen kommer du långt. Ta en titt på våra hemmagymspaket för att få inspiration.

Guiden till ett lyxigt hemmagym: 5 tips på hur du skapar ett exklusivt gym hemmaVi på Gymleco har utrymmeseffektiv gymutrustning vilket betyder att du får plats med mer på en mindre yta utan att det känns övermöblerat. Förutom att hålla gymmet snyggt så är det också fördelaktigt för att du får plats med träningsutrusning för alla muskelgrupper. Kombimaskiner är ett superbra tips för detta då du får två eller flera träningsövningar/muskelgrupper i samma gymmaskin.

3. Håll det stilrent

För att ta ditt gym till nästa nivå rekommenderar vi att du sätter en röd tråd som genomsyrar hela designen. Med vår gymutrustning som är helt i svart med raka stilrena linjer så får du en sammanhängande stilren känsla. Alla våra detaljer och logotyper är i stål, våra dynor i svart läder och våra balkar är svartlackerade i miljövänlig lack. I och med att allt är enhetligt så blir det enkelt att skapa en elegant känsla. Då kan du ha resten av inredningen i svart eller vitt alternativt skapa kontrast med färger på väggar, tak, belysning utan att det blir för mycket.

4. Planera noga

Grattis om du är en sådan person som kan ha allt i huvudet för att sedan få ut det exakt som du tänkt dig. För många av oss är detta en omöjlighet. Då hjälper det att få ner allt på papper för att sedan göra om tills det känns helt perfekt.

Vi på Gymleco hjälper dig att välja ut den gymutrustning som är bäst för dina behov. Vi har lång erfarenhet av att bygga alla möjliga olika gym så du kan känna dig trygg med oss. Efter att träningsutrustningen är vald så hjälper vi dig även med en 3D layout på hur ditt utrymme kan se ut med vår gymutrustning. Du får en skalenlig skiss på vad som får plats och en video på hur det kan se ut. Perfekt för att slippa huvudvärken när du inser att takhöjden är för låg för ett kryssdrag.

5. Satsa på final touches

Snittblommor i ena hörnet och en hög av nytvättade handdukar i andra? Det är de små sakerna som gör helhetsintrycket. Vi rekommenderar dig att tänka på vad du gillar att se när du kommer in i ett lyxigt hotell, spa eller konferens och kopiera det. Ditt gym ska kännas som din fristad där du både kan träna hårt men samtidigt koppla av.

Om du är intresserad av att skapa ett lyxigt hemmagym så hör av dig till oss på shop@gymleco.se. Vi hjälper dig att planera, leverera och installera ditt gym. Du får en personlig kontakt hos oss som du kan känna dig trygg med. 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>