Alimera Sciences expanderar och lanserar sin teknologi för ögonimplantat i Norden
Hem TEKNIK Alimera Sciences expanderar och lanserar sin teknologi för ögonimplantat i Norden

Alimera Sciences expanderar och lanserar sin teknologi för ögonimplantat i Norden

Publicerat av: Redaktionen

Alimera Sciences, ett läkemedelsföretag specialiserat inom ögonsjukdomar, utökar sin verksamhet i Norden och kommer för första gången att verka direkt i Sverige.

Inför etableringen i regionen har Alimera Sciences ingått ett partnerskap med Medhouse, ett konsultföretag baserat i Sverige, med över 20 års erfarenhet av den nordiska Life Science-marknaden.

Alimera Sciences är specialiserade på forskning, utveckling och kommersialisering av läkemedel för behandling av ögonsjukdomar med fokus på intravitreal implantatteknologi. Alimera har utvecklat ett implantat som använder CONTINUOUS MICRODOSING TECHNOLOGY™ –  KONTINUERLIG MIKRODOSERINGSTEKNIK: en teknik utformad för att tillföra aktiv substans, i en daglig dos på mindre än ett mikrogram, direkt i ögat där det behövs.

Implantatet består av en kärna av aktiv substans omgärdad av en 3,5-mm cylinder av polyimid (ett inert material som används i de haptiska ytorna av intraokulära linser). Denna cylinder innehåller ett genomsläppligt membran av polyvinylalkohol i den ena änden vilket möjliggör diffusion av submikrogramdoser av den aktiva substansen i glaskroppen. Denna teknik ger en långvarig tillförsel av aktiv substans och möjliggör således långtidsbehandling av ögonsjukdomar

Alimera Sciences är inriktade på att utveckla innovativa, synförbättrande behandlingar av sjukdomar som påverkar den bakre delen av ögat och näthinnan. Forskning och utveckling fokuserar för närvarande på behandling av diabetiskt makulaödem, icke-infektiös uveit som påverkar det bakre ögonsegmentet, åldersrelaterad makuladegeneration (AMD) och retinal venocklusion (RVO).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>