Alzinova meddelar positiv säkerhetsgranskning och fortsättning av fas 1b-studien vid Alzheimers sjukdom
Hem UNDERSÖKNING Alzinova AB meddelar positiv säkerhetsgranskning och fortsättning av fas 1b-studien vid Alzheimers sjukdom

Alzinova AB meddelar positiv säkerhetsgranskning och fortsättning av fas 1b-studien vid Alzheimers sjukdom

Publicerat av: Redaktionen

Alzinova AB, biofarmabolaget som är specialiserat på behandling av Alzheimers sjukdom genom att specifikt rikta in sig mot neurotoxiska amyloid-beta oligomerer, meddelade i slutet av förra veckan att Data and Safety Monitoring Board slutförde en utvärdering av den pågående kliniska fas1b-studien med ALZ-101 och rekommenderade fortsatt genomförande av studie, som planerat.

Data and Safety Monitoring Board (DSMB) består av en oberoende expertgrupp som granskar data under studiens genomförande, med särskild uppmärksamhet på säkerhet.

Uppgifterna hålls inom DSMB-gruppen och avslöjas ej för företaget, såvida inte åtgärder är nödvändiga när det gäller genomförandet av studien. Enligt studiens kliniska protokoll träffas DSMB regelbundet för att undersöka de säkerhetsdata som ackumulerats under studiens framskridande.

Alzinova meddelar positiv säkerhetsgranskning och fortsättning av fas 1b-studien vid Alzheimers sjukdomKristina Torfgård, VD på Alzinova, kommenterar: ”Även om vi förväntade oss ett positivt yttrande från DSMB är det ett viktigt steg i utvecklingen av ALZ-101. Vi är mycket stolta över utvecklingen av denna potentiella ”best in class” behandling för Alzheimers sjukdom, och detta ger hopp för miljontals patienter och deras nära och kära som lider av denna fruktansvärda sjukdom.”

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>