Almi Invest investerar i relationsappen Birds Relations som hjälper par att vårda sin relation
Hem LIVSSTIL Almi Invest investerar 4 miljoner kronor i relationsappen Birds Relations som hjälper par att vårda sin relation

Almi Invest investerar 4 miljoner kronor i relationsappen Birds Relations som hjälper par att vårda sin relation

Publicerat av: Redaktionen

Almi Invest investerar 4 miljoner kronor i Göteborgsbolaget Birds Relations, som erbjuder en app för relationsutveckling.

I emissionen på drygt 8 miljoner kronor deltar även andra etablerade techinvesterare.

Pengarna ska användas till att vidareutveckla appen och att initiera internationell expansion.

Studier visar att ca en tredjedel av alla par har det kämpigt i sin relation. Trots det är det få som söker hjälp för sina problem och de par som väl söker hjälp väntar i snitt sex år efter att problemen började.

Startupen Birds Relations vill hjälpa par att vårda sin relation med en helt digital tjänst, i form av en app, för parutveckling. Den bygger på beprövade metoder för parterapi och har utvecklats av legitimerade psykologer med lång erfarenhet av att hjälpa par.

Almi Invest investerar i relationsappen Birds Relations som hjälper par att vårda sin relation

Birds relations grundare: Från vänster Isa Cederberg, Sofia Brandt, Helga Johnsson, Wennerdal – Clara Zelleroth

Genom appen kan paret analysera och jobba med sin relation. Appen innehåller relationsövningar inom olika teman så som att förstå varandra bättre, ge varandra det man behöver och komma närmare varandra. Paret jobbar helt på egen hand och i sin egen takt när det passar i deras vardag.

Med Birds Relations app blir det enklare för par jobba med sin relation. Alla relationer behöver underhållas, och i Birds får användarna jobba proaktivt innan problemen har blivit för stora.

– Birds Relations erbjudande ligger helt rätt för den växande och alltmer digitala relationsmarknaden. Med en skalbar produkt, som möjliggör internationell expansion, ser vi stor potential för bolaget att lyckas samtidigt som par får hjälp att bygga varaktiga relationer, säger Fredrik Andersson, Investment Manager på Almi Invest.

Bird Relations fokus under den kommande 12-månadersperioden är att vidareutveckla produkten och introducera appen internationellt.

– Precis som det är viktigt att hand om sig själv, är det viktigt ta hand om sin relation. Tack vare denna investering kan vi nu ta nästa steg och lansera vår app bredare så att fler kan må bra i sin relation, säger Sofia Brandt, vd och en av fyra kvinnliga grundare på Birds Relations.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>