apotea.se breddar ägandet med fler investerare
Hem Nyheter apotea.se breddar ägandet med fler investerare

apotea.se breddar ägandet med fler investerare

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges enda renodlade nätapotek apotea.se, får nya delägare.

Ett konsortium med det familjeägda investeringsbolaget Ernström & C:o i spetsen samt Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert köper 11 procent av aktierna i apotea.se.

Det kraftigt växande nätapoteket apotea.se breddar ägandet. Huvudägaren i apotea.se, Laulima, samt ett par tidigare investerare, säljer tillsammans 11 procent av aktierna. Köpare är ett konsortium som leds av Ernström & C:o, samt entreprenörerna Jonas Nordlander och Filip Engelbert.handslag

”Med de nya investerarna tillförs apotea.se värdefulla erfarenheter. De är, precis som vi, sant entreprenörsdrivna, och sitter på massor av kompetens”, säger Pär Svärdson, VD och en av grundarna bakom apotea.se.

apotea.se har ett framgångsrikt år bakom sig med en fördubblad omsättning och god lönsamhet.  Trenden har fortsatt under inledningen av 2016. Under det första kvartalet ökade försäljningen till 210 Mkr jämfört med 124 Mkr samma period förra året. Samtidigt förbättrades lönsamheten ytterligare.

”Apotea är i en kraftig tillväxtfas med god lönsamhet, så egentligen är det inte optimalt att sälja nu. Men vi gör det för att vi i Laulima driver ett annat projekt som vi behöver pengar till”, säger Pär Svärdson.

Ernström & C:o är ett snart 100-årigt familjeägt investeringsbolag vars huvudinnehav är Platzer, Collector Bank, Nederman och Ernströmgruppen. Jonas Nordlander och Filip Engelbert är grundare av den framgångsrika ryska e-handelssajten Avito.

SEB Corporate Finance har agerat finansiell rådgivare åt Laulima i samband med affären.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>