Årets fokus på Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa är individens vilkor
Hem Evenemang Årets fokus på Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa är individens vilkor

Årets fokus på Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa är individens vilkor

Publicerat av: Redaktionen

Temat för årets konferens är ”Individens villkor” och fokuserar på individens eget självbestämmande.

Årets fokus på Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa är individens vilkor 1

Tre av 70 utställare: Robotics Care, Louise Axzell och ASSA ABLOY, John Berg och Avista, Magnus Maurex

IT-Hälsa fick möjlighet att vara på plats även i år, MVT-e mässan är på sitt 4:e år och som är i Kista strax utanför Stockholm.

Idag ifrågasätter vi inte längre en digital utveckling inom vården och omsorgen. Vi ser snarare att utvecklingen är nödvändig för att kunna erbjuda en framtida välfärd av fortsatt god kvalitet och att den behöver ske i samspel med de som nyttjar tjänsterna.

Gårdagen börja med att Madeleine Harby Samuelsson, stadssekreterare åt stadsråd Åsa Regnér, prata om regeringens arbete inom e-hälsa och välfärdsteknik och hur vi tillsammans når Vision e-hälsa 2025 och blir bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter i socialtjänsten och hälso- och sjukvården. Därefter var Roger Molin, SKL gav sittt tydliga budskap att offentlig sektor står inför större utmaningar än på väldigt många år och att man radikalt måste effektivisera och arbeta smartare. Ett budskap som också är grunden för det samtal som fördes på scenen med Dagny Carlsson, senior och bloggare samt Carl-Martin Langnér, kommundirektör Karlskrona.

Syftet med konferensen är att ge kommuner energi och kunskap att fortsätta arbetet med att implementera välfärdsteknologi och e-hälsa inom kommunal vård och omsorg. Konferensen har visat att det pågår ett omfattande utvecklingsarbete i allt fler kommuner som leder till permanent verksamhetsutveckling.

Deltagaren fick bland annat ta del av 60 sessioner med 120 talare från olika delar av landet, som delase med sig av sina erfarenheter, samt ta del av tjänster och produkter från över 70 utställande företag.

Några av höjdpunkterna är:

* Workshop: 7 stycken workshops. Syftet är att kommunerna delar med sig av sina erfarenheter, tankar och idéer, samt diskutera och hitta bra lösningar.

På mässan är det 70 utställande, företag som presenterar de senaste lösningarna inom välfärdsteknologi och e-hälsa samt en rad kortare seminarium på mässans scen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>