Svenskt startup vinner priset 'Bästa digitala teknik för astma' av organisation som representerar 45 nationella patientorganisationer över hela Europa
Hem NYHETERIT-LÖSNING AsthmaTuner vinner priset ’Bästa digitala teknik för astma’ av organisation som representerar 45 nationella patientorganisationer över hela Europa

AsthmaTuner vinner priset ’Bästa digitala teknik för astma’ av organisation som representerar 45 nationella patientorganisationer över hela Europa

Publicerat av: Redaktionen

AsthmaTuner, ett innovativt digitalt verktyg för astmahantering, har utsetts till vinnare av utmärkelsen Bästa digitala teknik för astma, av European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations (EFA).

EFA representerar fler än 40 nationella patientföreningar i 26 europeiska länder för astma och KOL, inklusive Svenska Astma- och Allergiförbundet och Riksförbundet – HjärtLung.

EFA lyfter fram organisationer som har gjort betydande bidrag till att förbättra livet för människor med astma och andra luftvägssjukdomar.

AsthmaTuner stack ut bland de nominerade för sin unika metod till astmahantering, som kombinerar den senaste digitala tekniken med personliga vårdplaner.

AsthmaTuner är en mobilapp som hjälper personer med astma att övervaka sina symtom och hantera sina mediciner. Appen använder algoritmer för att analysera data som användaren matat in, och ger personlig feedback och rekommendationer för hur patienten ska optimera sin medicinering för att nå högsta möjliga symtomkontroll. AsthmaTuner kopplar också samman och delar data mellan astmatiker och vårdgivare, vilket möjliggör bättre kommunikation och samarbete mellan patienter och vårdteam.

”Vi är stolta och glada över att ta emot detta prestigefyllda pris från EFA”, säger Eric Alhanko, VD för MediTuner. ”Vi skapade AsthmaTuner för att ge människor med astma möjlighet att ta kontroll över sin hälsa och förbättra sin livskvalitet. Detta erkännande från EFA är en validering av vårt jobb och motiverar oss att fortsätta utveckla innovativa lösningar inom området för luftvägssjukdomar.”

Svenskt startup vinner priset 'Bästa digitala teknik för astma' av organisation som representerar 45 nationella patientorganisationer över hela EuropaEFA-priset för bästa digitala teknik för astma är ett bevis på den inverkan som AsthmaTuner har på livet för människor med astma. Med ett användarvänligt gränssnitt och personliga vårdplaner hjälper AsthmaTuner människor att bättre hantera sin astma och leva hälsosammare, mer produktiva liv.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>