Hem LIVSSTIL Atletica väljer MEDcast för digital träning

Atletica väljer MEDcast för digital träning

Publicerat av: Redaktionen

Att pandemin forcerat digitaliseringen framåt är ingen nyhet.

Atletica väljer MEDcast för digital träning 2

Jonathan Tygesen med personal på Atletica i Varberg

Att  kunna nå ut även om man inte kan göra det fysiskt har blivit allt viktigare i den värld vi nu lever i. Detta har Atletica i Varberg förstått och erbjuder nu livesända videopass till sina medlemmar via MEDcast.

-Våra medlemmar bokar in sig på pass precis som vanlig, men har numera möjligheten att välja om träningen skall utföras fysiskt på plats eller via livestream i hemmet, säger Jonathan Tygesen som är ägare till Atletica.

MEDcast är ett nytt streamingkoncept från Mediateknik som blandar professionell broadcastkvalitet med extrem användarvänlighet. Systemet är utvecklat i samråd med bl.a. gym och padelhallar och består av högupplösta kameror som antingen kopplas till ett externt ljudsystem eller utrustas med separat mikrofon för optimal ljudupptagning.

Sändningarna livestreamas sedan ut via Mediatekniks MEDcast-plattform eller via Youtube och medlemmarna som bokat in sig erhåller en personlig länk till inbokat pass.

Systemet kan naturligtvis styras via nätet men användarvänligheten ligger faktiskt i en stor fysisk knapp och en röd lampa. Knapp i läge ”On”, lampan lyser rött och sändningen är live. Knapp i läge ”Off”, lampan släcks och kameran är offline. Mycket enklare än så blir det inte.

-Vi har även provat andra system och vanliga webkameror, men inget kan jämföras med MEDcast när det gäller kvalitet och smidighet i användandet, fortsätter Tygessen.

Just användarvänligheten har varit väldigt prioriterad vid utvecklandet av MEDcast. Det är inte meningen att tekniktrassel med inloggningar och lösenord skall skapa stress för personalen. Det brukar resultera i strul och att användarupplevelsen blir lidande. MEDcast har utformats för att slippa krångel och ge medlemmarna en upplevelse i toppklass. Digitaliseringen är här och tekniken måste fungera. Att delvis träna hemifrån blir sannolikt ”det nya normala”.

-Hela grejen bygger på att medlemmarna kan köra passen live tillsammans med sin ordinarie instruktör. Igenkännande och delaktighet är superviktiga ingredienser. Vi tror absolut att även efter pandemin kommer våra medlemmar att använda sig av möjligheten att träna hemma när man inte har möjlighet eller lust att vara på plats, avslutar Jonathan Tygesen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>