Hem LIVSSTIL Eleiko lanserar en integrerad mätningssensor i WPPO Competition Bar

Eleiko lanserar en integrerad mätningssensor i WPPO Competition Bar

Publicerat av: Redaktionen

World Para Powerlifting (WPPO) och Eleiko samarbetar för att förbättra tränings- och tävlingsupplevelsen för lyftare i Para Powerlifting inför OS i Tokyo 2021.

Eleiko lanserar en integrerad mätningssensor i WPPO Competition Bar 2

Genom att placera en integrerad Vmaxpro mätningssensor i varje hylsa på WPPO Competition Bar får användaren ut exakta data som följer hela stångens rörelse. Via Vmaxpro-appen kan man följa lyftet i realtid och analysera sitt resultat i efterhand.

WPPO och Eleiko har gått samman för att med gemensam kraft förändra hur styrkelyftare tränar och tävlar genom att integrera teknik för lyftanalys i de certifierade skivstängerna Eleiko WPPO Powerlifting Competition Bars. Eleiko uppdaterade sin redan existerande skivstång med en ny konstruktion av hylsan som rymmer specialdesignade sensorer för mätning av bland annat hastigheten i lyftet.

För att skapa en skräddarsydd sensor designad för osynlig och smidig integration i skivstången tog Eleiko hjälp av Vmaxpro som är den ledande leverantören av teknik för hastighetsmätning inom styrketräning. Stången behåller sin exakta och certifierade viktkalibrering, med eller utan sensorn isatt. Att sensorn placeras inuti hylsan på stången ger användaren exakt data utan att påverka lyftet och prestationen negativt som utanpåsittande lösningar kan göra. Genom att placera en sensor i varje hylsa får man ut extremt specifik data som följer hela stångens rörelse och ger en fantastisk möjlighet att slipa på eventuella obalanser i lyftet.

Detta är en viktig utveckling för såväl lyftaren som parasporten i sig. WPPO är den första federationen inom styrkesport som introducerar mätteknik och data till sin sport. Det är i synnerhet en stor hjälp för idrottare och coach under träning men kommer även avsevärt förhöja upplevelsen under tävling för såväl tävlingsledning som publik.

Efterfrågan på tydliga mätningar inom träning, återhämtning och kost fortsätter att växa inom såväl professionell idrott som vanlig träning. Därför är det extra spännande för oss att nu kunna erbjuda denna sensorlösning som mäter och analyserar rörelsen och ger djupgående information för att kunna maximera styrketräningen på ett helt nytt sätt.

Via den användarvänliga Vmaxpro-appen kan man följa lyftet i realtid och även i efterhand analysera sitt resultat. Man får en noggrann, detaljerad lyft- och rörelseanalys samt rekommendationer för kommande vikter baserat på måtten från de tidigare lyften. Dubbla sensorer ger fördjupad information om varje lyft såsom förflyttningsbana, rotation, lutning, kraft och hastighet. Datan kan även synkroniseras med videofilmer för att ge en otrolig inblick i varje millisekund av lyftet och på ett tydligt sätt följa och analysera varje steg och rörelsemönster. Det finns 16 olika mätvärden man kan utgå ifrån för att skräddarsy instrumentpanelen efter eget behov.

”Vi ser ständigt över hur vi kan utveckla våra produkter för att hjälpa användaren att förbättra sina prestationer och nå sina mål” säger Erik Blomberg, VD på Eleiko. ”Vi är väldigt glada över att i detta projekt samarbeta med våra långvariga partners på WPPO för att hjälpa till att forma framtiden för styrketräning, och även över att höja ribban för mätteknik inom friviktsträning genom att lansera denna integrerade sensor till våra stänger. ”

WPPO blir den första federationen inom styrkesport som visar live data på tävlingsskärmen för att ge en större upplevelse till publiken som engagerar sig i sporten. Med den här tekniken kan tävlingskommittén utöver vikten även presentera diverse mätvärden som extra element i tävlingsresultaten.

”Vi har arbetat med detta projekt sedan 2016 och är verkligen hedrade att tillkännage World Para Powerlifting som den första federationen att integrera den nya Eleiko-tekniken i både träning och tävling,” säger Jorge Moreno, chef för World Para Powerlifting. ”Vi vill ligga i framkant när det gäller innovation och ta möjligheten att erbjuda nya verktyg till våra idrottare och medlemmar. Vi kommer nu att fortsätta samarbeta med Eleiko för att tillämpa den nya tekniken i våra evenemang. ”

Vmaxpro Eleiko Bar Sensors kommer att vara kompatibla medEleiko WPPO tävlingsstänger tillverkade efter september 2020. Man kan se tillverkningsdatum på varje stångs unika serienummer där den första delen av serienumret på stången är tillverkningsdatumet (ÅÅMMDD). En Eleiko WPPO Competition Bar stämplad med ett serienummer efter 200921 är sensorkompatibelt.

Man kan välja att köpa en komplett uppsättning av en WPPO Powerlifting Competition Bar med ett Vamxpro Eleiko Bar Sensor Kit eller börja med WPPO Bar och lägga till Vmaxpro Eleiko Bar Sensor Kit framöver. Vmaxpro Eleiko Bar Sensor Kit innehåller; två magnetiska sensorer unikt utformade för att passa i Eleikostången, en Eleiko sensornyckel och 2 USB-laddare samt reservdelar, verktyg och instruktioner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>