BellPal, trygghetsklocka med inbyggt larmsystem och fallsensor

Trygghetsklockan BellPal Watch är en svenskutvecklad klocka med larmknapp och smarta fallsensorer som larmar anhöriga om du (eller någon äldre släkting) ramlar.

BellPal, trygghetsklocka med inbyggt larmsystem och fallsensor 1Den snygga klockan ser ut som ett vanligt armbandsur, men under urtavlan döljer sig avancerad teknik som tillsammans med den smidiga appen bildar ett tryggt larmsystem som är lätt att använda.

Inuti klockan sitter ett kretskort med Bluetooth-teknik och avancerade rörelsesensorer. Genom att parkoppla trygghetsklockan till din smartphone via Bluetooth, kan du skapa ett nätverk av följare i appen som får notiser om du ramlar eller larmar efter hjälp. Dina anhöriga kan även snabbt se på kartan var larmet utlöstes. Larmet aktiveras automatiskt om du ramlar men kan även aktiveras manuellt genom att hålla ner en larmknapp i tre sekunder.

För att få tillgång till klockans alla smarta appfunktioner behöver du ladda ned appen BellPal, samt teckna ett abonnemang på BellPals hemsida. Abonnemanget kostar 89 kr i månaden och ger dig möjlighet att registrera anhöriga i appen. I abonnemangskostnaden ingår även ett nytt batteri som automatiskt postas hem till dig när klockan börjar få låg batterinivå.

Trygghetsklockan BellPal Watch är tillverkad av högkvalitativa material. Boetten runt urtavlan är tillverkad av rostfritt stål (316L) och urtavlan skyddas av mineralglas. Armbandet är tillverkat av läder och urverket är ett Quartz-urverk från Miyota som bland annat används i Citizen-, Festina-, Jacques Leman-klockor. Klockan är vattentät (5ATM) och tål regnskurar, dusch och simturer.

Det svenska företaget BellPal grundades 2015 och har sitt huvudkontor i Stockholm. BellPal kombinerar avancerad teknologi med användarvänlighet, förpackat i snygg svensk design. Klockans smarta algoritmer känner igen fallmönster och kan särskilja dem från många andra rörelser du gör med armen i vardagen. Algoritmerna är utvecklade efter medicinska data och falltester.