Bolt erbjuder fler gratis taxiresor till vårdpersonal i Stockholm
Hem NYHETERIT-LÖSNING Bolt erbjuder fler gratis taxiresor till vårdpersonal i Stockholm

Bolt erbjuder fler gratis taxiresor till vårdpersonal i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Nu stöttar även Amazon Web Services projektet

Bolt erbjuder fler gratis taxiresor till vårdpersonal i Stockholm 1

Nils Wijkmark, regionchef för norra Europa på Bolt

Den appbaserade taxitjänsten Bolt erbjuder sedan april gratis resor till vårdpersonal som behöver ta sig till och från sjukhus i Stockholm under helgerna. Ett initiativ som drog igång i samarbete med riskkapitalbolagen Creandum, EQT Ventures och Luminar Ventures. Nu har fler valt att stötta initiativet, bland annat Amazon Web Services (AWS) och We Fight Covid.

Bolt erbjuder gratis resor med taxi till vårdpersonal som behöver ta sig till och från sjukhusen i Stockholm. I dagsläget gäller erbjudandet anställda på ett par av regionens större sjukhus där man tar hand om patienter som drabbats av COVID-19.

– Vi påbörjade detta på prov redan i början av april för att se om det fanns ett intresse, och det gjorde det. Personalen inom sjukvården är en viktig samhällsresurs och vi vill i möjligaste mån bidra till att de kan resa till och från sina arbeten utan att onödigt exponeras för smittorisk, sa Nils Wijkmark som är regionchef för norra Europa på Bolt i ett pressmeddelande då.

Hittills har projektet varit en framgång och fler företag har anslutit sig till initiativet, bland annat Amazon Web Services (AWS) som bidragit med AWS-krediter som har använts för att bekosta de molntjänster som Bolt bland annat har använt för initiativet. Det innebär att man totalt lyckats samla in över en miljon kronor i bidrag som i skrivande stund innebär närmare 5000 gratisresor för vårdpersonal i Stockholmsregionen.

Upplägget i dagsläget är att Bolt förser sjukhusen med rabattkoder för gratis taxiresor som sker till och från arbetet under helgen, från fredag till måndag morgon. Varje resa inom denna tidsram är gratis och görs för att stötta hälso- och sjukvården i Stockholm. På samma gång hjälper man taxinäringen som har det tufft just nu genom att skapa fler resor som annars kanske inte hade skett.

Lista: Alla företag som stöttat initiativet hittills: Creandum, EQT Ventures, Luminar Ventures, We Fight Covid, Amazon Web Services (AWS).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>