Boule Diagnostics ökar fokus på Indonesien – Erhåller bidrag från Swedfund
Hem TEKNIK Boule Diagnostics ökar fokus på Indonesien – Erhåller bidrag från Swedfund

Boule Diagnostics ökar fokus på Indonesien – Erhåller bidrag från Swedfund

Publicerat av: Redaktionen

Boule Diagnostics försäljning i Indonesien, världens fjärde folkrikaste land med drygt 250 miljoner invånare, har vuxit under senare år.

Under 2016 var Indonesien Boules femte största marknad. Försäljningen ökade med 167 % jämfört med Boule Diagnostics ökar fokus på Indonesien – Erhåller bidrag från Swedfund 2föregående år och uppgick till 15 MSEK.

För att ytterligare öka marknadsbearbetningen har Boule ansökt och fått stöd beviljat från Swedpartnership, ett erbjudande om etableringsstöd för investeringar på utvecklings- och tillväxtmarknader som Swedfund International ansvarar för. Stödet till Boule och den indonesiske distributören uppgår till 1,6 MSEK och ska användas för att utbilda och informera vår distributörspartner samt slutanvändare om Boules produkter.

”Indonesien är en tillväxtmarknad där det händer mycket. Möjligheten att öka marknadsbearbetningen utan att väsentligt öka kostnaderna är värdefullt för oss. Vår bedömning är att vi kan fortsätta att växa och ta marknadsandelar i Indonesien”, säger Ernst Westman, VD och koncernchef, Boule Diagnostics.

”Syftet med vårt etableringsstöd är att bidra till att skapa hållbara företag i de länder där vi finansierar projekt. Genom den teknik och kunskapsöverföring vi stöder kan vi medverka till att skapa goda förutsättningar för ett långsiktigt samarbete mellan Boule och deras indonesiska partner”, säger Staffan Ahl, Director of Swedpartnership, Swedfund.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>