Brighter lanserar och demonstrerar för första gången sin unika diabetestjänst Actiste på Demo Vitalis
Hem EVENEMANG Brighter lanserar och demonstrerar för första gången sin unika diabetestjänst Actiste på Demo Vitalis

Brighter lanserar och demonstrerar för första gången sin unika diabetestjänst Actiste på Demo Vitalis

Publicerat av: Redaktionen

Idag demonstrerar Brighter för första gången sin uppkopplade diabetestjänst Actiste.

Brighter lanserar och demonstrerar för första gången sin unika diabetestjänst Actiste på Demo Vitalis 1

Till höger Henrik Norström och Truls Sjöstedt CIO, Brigther

Detta kommer att ske på scenen på Demo Vitalis som är ett forum för nya, banbrytande produkter inom Connected Health och eHälsa. Vitalis är Nordens ledande eHälsomöte där aktörer från kommuner, landsting, myndigheter, företag och akademi samlas för att diskutera framtidens utmaningar och lösningar inom vård och omsorg.

Brighters tjänst Actiste förenklar insulinbehandlad diabetes genom att samla alla de viktigaste funktionerna i ett uppkopplat verktyg som kan mäta blodsockervärde, dosera och injicera insulin samt lagra och dela med sig av informationen. Informationen som automatiskt loggas kan sedan, om användaren medger detta, delas via produktens mobila uppkoppling med exempelvis vårdgivare, anhöriga, samhälle och forskning.

Lanseringen av Actiste beräknas ske under andra halvåret 2017 och för tillfället befinner sig bolaget i industrialiseringsfasen vilket är en förberedande fas som bland annat inbegriper verktygstillverkning, framtagande av förserier och CE-märkning. Inför lanseringen, masstillverkningen och distributionen av Actiste har Brighter inlett flertalet samarbeten med bland annat Ericsson, Sanmina, Sonat, Telia och Indosat Ooredoo.

Brighter planerar initialt att lansera Actiste som en prenumerationstjänst i Sverige, vilket kommer ske i nära samarbete med Telia, som är Brighters partner på den svenska marknaden. Efter lanseringen i Sverige planerar bolaget även att lansera lösningen i Indonesien, där man har initierat ett samarbete med Indosat Ooreedoo, Thailand där förhandlingar pågår och åtminstone ytterligare två marknader inom en tvåårsperiod.

– Det är oerhört roligt att äntligen kunna visa upp Actiste i ett publikt sammanhang som detta. Även om vissa delar av tjänsten ej ännu hunnit CE-märkas har vi kommit långt i utvecklingen med goda resultat och därför känner vi oss trygga med att nu visa upp och demonstrera tjänsten på det här sättet, säger Truls Sjöstedt, Brighters vd och grundare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>