C.A.G hjälper Mittvaccin med sammanhållet journalsystem
Hem NYHETERIT-LÖSNING C.A.G hjälper Mittvaccin med sammanhållet journalsystem

C.A.G hjälper Mittvaccin med sammanhållet journalsystem

Publicerat av: Redaktionen

C.A.G Mawell har anlitats av Mittvaccin i arbetet med att utveckla Mittvaccin Journal – ett sammanhållet journalsystem framtaget för att underlätta hanteringen av vaccinationsinformation.

Det nya journalsystemet bidrar till höjd medicinsk säkerhet, ett smidigare arbete för vårdgivare och bättre översikt för patienter.

Mittvaccin har tagit hjälp av C.A.G Mawell för att anpassa sin produkt och ansluta den till den nationella tjänsteplattformen för vård Bildresultat för Mittvaccinoch omsorg som tillhandahålls av Inera. I och med detta blir Mittvaccin anslutna till en sammanhållen journalföring som ger åtkomst till
vaccinationsinformation från olika vaccinatörers journalsystem. Med det nya journalsystemet får Mitt Vaccin funktioner som tidsbokning, kassasystem och ekonomisystem i ett och samma system vilket minimerar onödiga moment och dubbelarbete för såväl vårdgivare som patient.

Som specialister på effektiva e-lösningar inom vård och hälsa har C.A.G Mawell lång erfarenhet av liknande uppdrag. De har i många år deltagit i utvecklingen av den nationella informationsarkitekturen, bland annat inom tjänsterna för journal- och läkemedelsinformation. ”C.A.G Mawells kunskaper inom området har varit avgörande för den här resan”, säger Joakim Backau VD på Mittvaccin. ”Deras mycket professionella konsulter har levererat ett utmärkt resultat och har till stor del varit drivande i projektet. Vi samarbetar gärna med dem igen.”

Mittvaccin Journal gör det bland annat möjligt för patienter att själva boka tider och fylla i hälsodeklarationer. Nu utvecklas även appen Mittvaccin där patienten direkt i telefonen kan boka tid för vaccination, uppdatera sin hälsodeklaration och logga in med mobilt bank-id för att se vaccinationshistorik. Även här bistår C.A.G Mawell med hjälp kring integrations- och anslutningsfrågor.

Mittvaccin Journal är ett spännande projekt som vi på C.A.G Mawell är mycket stolta över att få delta i.”, säger Marcus Claus, vVD på C.A.G Mawell. ”Det är ett bra exempel på hur vår expertis kan bistå och hjälpa leverantörer inom vården att anpassa sina produkter till ekosystemet för informationsförsörjning via den nationella tjänstearkitekturen.”

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>