Camanio Care använder Virtual Reality för att visa visioner för digital vård och omsorg i hemmet

Inför MVTe-mässan 22-23 januari lanserar Camanio Care en visningsmiljö i Virtual Reality.

Den virtuella miljön ska användas för att visa upp Camanio Cares framtidsvisioner för smarta lösningar för vård och omsorg i hemmet.

Utvecklingen av välfärdsteknik går snabbt framåt. Det svenska bolaget Camanio Care är drivande i utvecklingen, och ska nu visa sin vision för smarta lösningar för digital vård och omsorg i hemmet i en virtuell plattform. Genom att använda VR-teknik blir det möjligt att visa upp lösningar i verklighetstrogna scenarios och förutom att visa befintliga tjänster går det också att visa visioner och tjänster under utveckling.

– För oss som jobbar med innovation är det viktigt att inte bara kunna visa upp vad vi redan kan erbjuda, utan också våra visioner för vad som är på gång. Genom VR-tekniken har vi fått ett verktyg som gör det möjligt att ta med oss det smarta hemmet med våra lösningar till en mässa eller andra träffpunkter. Det skapar helt nya möjligheter för att visa och förklara, som tidigare var omöjliga annat än med visningslägenheter, säger Daniel Berlin, CTO på Camanio Care.

VR-miljön kommer att visas upp för första gången på MVTe-mässan i Kista, som pågår 22-23 januari. Där kommer besökarna erbjudas möjlighet att få en guidad rundtur av Giraffen och se hur Camanio Care ser framför sig att plattformen Vital Smart Care ska utgöra ryggraden i den smarta infrastruktur som möjliggör digital vård och omsorg i hemmet.