Camanio Care skriver avtal med Flextronics angående distribution av innovativ e-hälso hub
Hem NYHETERE-HÄLSA Camanio Care skriver avtal med Flextronics angående distribution av innovativ e-hälso hub

Camanio Care skriver avtal med Flextronics angående distribution av innovativ e-hälso hub

Publicerat av: Redaktionen

Camanio Care AB (publ) har tecknat ett distributionsavtal med Flextronics Telecom Systems Ltd.

Camanio Care skriver avtal med Flextronics angående distribution av innovativ e-hälso hub 2California för en prisbelönt innovativ hälsohub, Flex IOT compute engine, som drivs av Intels Health Application Platform (HAP). Camanio stärker därmed sin position som leverantör av vård- och omsorgslösningar för hemmet.

Produkten är en kommunikationsutrustning för säker kommunikation av hälsodata, från hemmet vidare till sjukvården. Produkten kopplar ihop olika medicinsk mätutrustning och sensorer i hemmet via Bluetooth, Wi-fi samt möjlighet till Z-wave, för att sedan på ett säkert sätt skicka data till journalsystem eller andra verksamhetssystem inom sjukvården.

–  Det här ligger helt i linje med Camanio Cares strategi att vara ledande inom vård och omsorg i hemmet. Genom att integrera den här produkten i Camanios Vital Smart Care plattform samt med andra hälsoprodukter och sensorer kan Camanio nu ta steget mot att leverera data in mot vården för patienter med kroniska sjukdomar i hemmet. Vi säkerställer nu datainsamling för vård och omsorg i hemmet för vidareförmedling till våra partners. Vår position stärks väsentligt i och med detta distributionsavtal, säger Catharina Borgenstierna, vd Camanio Care AB.

Den unika routern uppfyller den internationella standarden CONTINUA, ett initiativ som reglerar hur medicinsk utrustning ska kommunicera, något som underlättar för säker kommunikation mellan medicintekniska produkter och exv. journalsystem. Fördelen med att använda en specifik router för kommunikation, som är anpassad tillhälsodata, jämfört med en vanlig mobiltelefon, är att data som skickas med en mobiltelefon måste valideras vid varje ny systemuppdatering eller ny telefonmodell enligt medicinsk standard. Varje validering är mycket tidskrävande vilket man kan undvika genom att använda en dedikerad hälsohub.

Vården flyttar hem

Hälso- och sjukvård får en allt mer självklar plats i våra hem. Människor föredrar ofta hemmets trygga väggar framför vårdinstitutioner – även vid sjukdom. Det finns tydliga ekonomiska fördelar med att satsa på vård i hemmet framför institutionell vård. Kostnaden för vård av äldre är betydligt högre vid institutionell vård än vid vård i hemmet.

Människor som lider av kroniska sjukdomar som KOL (Kronisk Obstruktiv Lungsjukdom), hjärtsvikt, diabetes m.fl. är en betydande och mycket resurskrävande del vården. Olika beräkningar visar på att 70–80% av vårdproduktionen konsumeras av denna grupp, och i och med att andelen äldre ökar, och eftersom andelen kroniska sjukdomar är störst bland äldre, kommer det att ställas krav på ökad vårdproduktion i hemmet. Vård på distans, eller snarare vård i hemmet, underlättas av att mer frekvent och säkrare kunna genomföra mätningar och uppföljningar hemma. En lösning där patienten till större del deltar i vården, och bland annat skickar mätdata till vården. Detta minimerar behovet av onödiga resor för besök i primärvården, tidig detektion av kroniska sjukdomsförlopp, samtidigt som patienten kan känna sig trygg och få den uppföljning som behövs i hemmet.

En studie från 2015 visade en reduktion på 50% av återinskrivningar på sjukhus inom 30 dagar för patienter som fick hjälp av vårdlösningar på distans. Vård på distans innefattar vård som sker utanför en klinik eller sjukhus, vanligast i hemmet. År 2015 vårdades ca fem miljoner människor i världen på distans, ett antal som har stigit med 51% från föregående år, vilket enligt en rapport från Berg Insight visar på en stark uppåtgående trend. Camanio Care har en unik position på marknaden för att fånga ett maximalt värde av den omställning som sker inom hälso- och sjukvård.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>