Capgemini och InterSystems inleder samarbete för att förbättra svensk sjukvård
Hem NYHETERIT-LÖSNING Capgemini och InterSystems inleder samarbete för att förbättra svensk sjukvård

Capgemini och InterSystems inleder samarbete för att förbättra svensk sjukvård

Publicerat av: Redaktionen

Capgemini, lanserar management- och IT-konsultföretaget Capgemini och InterSystems, världsledande systemleverantör inom hälso- och sjukvården ett strategiskt partnerskap för att svara på IT-upphandlingar inom den svenska sjukvården.

Svensk sjukvård står inför många utmaningar med föråldrade IT-system, där möjligheten att dela patientinformation över landstingsgränser eller Capgemini och InterSystems inleder samarbete för att förbättra svensk sjukvård 2mellan sjukhus är begränsad. Med en åldrande befolkning och ett växande antal patienter med kroniska sjukdomar och komplexa behov är möjligheten att dela data en av de viktigaste sakerna att lösa i de kommande upphandlingar som genomförs under de kommande två åren. För att de stora investeringar som nu görs i nya IT-system ska vara framgångsrika behöver man säkerställa tillgången till patientinformation med hjälp av aktörer med lång erfarenhet och dokumenterad kunskap på detta område.

Capgemini-gruppen har varit involverade i IT-projekt i många av Sveriges landsting och har en organisation som omfattar 2 400 erfarna IT-konsulter fördelade över hela Sverige. Capgemini har spelat en avgörande roll i digitala utvecklingsprojekt hos flera av Sveriges största myndigheter och offentliga organisationer. “InterSystems enhetliga journalsystem TrakCare är en samhällsekonomiskt och tekniskt överlägsen lösning, väl anpassad för förutsättningarna inom Svensk hälso- och sjukvård. TrakCare kan integreras med befintliga och nya system och den webbaserade lösningen är också anpassad för mobila behov. Det tror jag är avgörande egenskaper för ett system som ska fungera över tid i en så komplex och föränderlig verksamhet som sjukvården, säger Arne Kåhre, Vice President, ansvarig för Hälso- och sjukvård, Capgemini Sverige AB.

InterSystems har arbetat med utveckling av mjukvara för sjukvården sedan 1978. Deras tjänster används på sjukhus i över 80 länder och TrakCare används på över 800 platser i 25 länder. Det globala forsknings och analysföretaget KLAS raporterade nyligen att TrakCare är ett av de system som har fått flest nya användare globalt, det senaste året. Capgemini har en beprövad förmåga att genomföra digitala utvecklingsprojekt på ledande företag och statliga myndigheter och har varit verksamma inom hälso- och sjukvårdssektorn de senaste 25 åren.

”Tillsammans med Capgeminis väl dokumenterade erfarenhet av att genomföra storskaliga projekt inom den offentliga sektorn i Sverige och utomlands, utgör vi ett starkt team och kommer kunna erbjuda ett tryggt partnerskap för att stödja patienter och vårdgivare”, säger Andreas Waldo, Nordenchef InterSystems. InterSystems och Capgemini kommer genom sitt partnerskap vara redo att spela en avgörande roll för genomförandet av regeringens vision för e-hälsa 2025 och Sveriges ambition att skapa världens mest utvecklade digitaliserade hälso- och sjukvård.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>