Cardo Health expanderar till Mexiko
Hem AI Cardo Health expanderar nu till Mexiko

Cardo Health expanderar nu till Mexiko

Publicerat av: Redaktionen

Cardo Health investerar i MIT Media Lab social impact spinoff, Prosperia, för att ta digital hälsovård till Mexiko.

Prosperia har utvecklat en integrerad AI-baserad lösning för att massifiera tidig upptäckt och behandling av diabetes och vill nu utöka sina tjänster och erbjuda högkvalitativ digital sjukvård till Mexikos ~130 miljoner invånare.

Prosperia grundades av Alejandro Noriega (CTO), som har en doktorsexamen i tillämpad AI från MIT, och Cristina Campero (VD), en tidigare McKinsey-sjukvårdskonsult.

De har en imponerande ledningsgrupp och växer snabbt.

Mer än 10 000 patienter har hittills screenats, från vilka Prosperia uppskattningsvis förhindrat upp till 4 400 fall av blindhet – patienter som upptäckts med en patologi och som remitterades för omedelbar behandling.

Cardo Health expanderar till Mexiko

Prosperia är det senaste tillskottet till Cardo Health, efter investeringar i Colombia, Sydafrika och Brasilien tidigare i år. Företaget har en stark pipeline av framtida investeringar och ser stor potential i att bygga regionala digitala hälsoenhörningar, som möjliggörs av AI.

”Vad vi ser är att våra lokala entreprenörer verkligen uppskattar värdet av att vara en del av Cardo-gemenskapen, eftersom vi kan förse dem med globala best practice, finansiering och teknik som konsumenterna älskar.” säger grundare och VD, Tobias Strålin. ”Vi ser verkligen fram emot att skala upp Prosperia tillsammans med Cristina och Alejandro.”

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>