Check Point avslöjar: Nytt säkerhetshot riskerar att störa ut internet
Hem TEKNIK Check Point avslöjar: Nytt säkerhetshot riskerar att störa ut internet

Check Point avslöjar: Nytt säkerhetshot riskerar att störa ut internet

Publicerat av: Redaktionen

Forskare på säkerhetsföretaget Check Point har avslöjat ett nytt botnet som utnyttjar sårbarheter i uppkopplade enheter, som exempelvis trådlösa IP-kameror.

Check Point avslöjar: Nytt säkerhetshot riskerar att störa ut internet 2Över en miljon företag och verksamheter uppskattas redan vara berörda. Spridningen är snabb och kameror från bland annat GoAhead, D-Link, TP-Link, AVTECH, NETGEAR, MikroTik, Linksys och Synology har infekterats. Skadlig kod har installerats på enheterna, vilket gör att de kan fjärrstyras för att exempelvis genomföra överbelastningsattacker som har potential att störa ut internet.

– Vi har ännu inte kunnat klargöra vem som ligger bakom attacken eller vad de har för intentioner, men den fortsätter att växa, säger Åsa Edner, Sverigechef på Check Point. Våra forskare fortsätter att följa utvecklingen och mycket tyder på att vi just nu befinner oss i lugnet före stormen.

Botnets som använder uppkopplade enheter och som infekterats med samma skadliga kod ligger bakom några av de mest skadliga cyberattackerna vi har upplevt, som bland annat drabbat sjukhus, kollektivtrafik och politiska rörelser.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>