Hem NYHETERE-HÄLSA Coala Life stärker organisationen inför internationell expansion

Coala Life stärker organisationen inför internationell expansion

Publicerat av: Redaktionen

Styrelsen för Coala Life har idag beslutat utse Dan Pitulia till ny Verkställande Direktör för Coala Life AB.

Coala Life stärker organisationen inför internationell expansion 2

Från vänster i bild: Dan Pitulia och Philip Siberg.

Nuvarande VD Philip Siberg kommer att leda etableringen av Coala Life Inc. på USA-marknaden. Vidare har ett antal nyckelrekryteringar genomförts inom ramen för bolagets tillväxtstrategi.

Det svenska medicinteknikföretaget Coala Life erhöll under våren 2019 ett marknadsgodkännande av det amerikanska läkemedelsverket FDA och reste därefter 92 miljoner kronor för att möjliggöra internationell expansion och etablering i USA. Styrelsen i Coala Life har idag utsett Dan Pitulia till Koncernchef och Verkställande Direktör för Coala Life AB från och med 1 juli 2019. Nuvarande VD Philip Siberg får uppdraget att leda etableringen av Coalas verksamhet på USA-marknaden som ny President för Coala Life Inc. från och med 1 juli 2019.

-Vi formerar nu ett starkt ledningsteam med Dan Pitulia och Philip Siberg i spetsen för att leda Coala Life till nästa nivå. Dan har en imponerande meritlista i att bygga och skapa aktieägarvärden i medicintekniska bolag. Philip är en av grundarna av Coala Life och är rätt man att tillsammans med Dan leda expansionen vidare på vår viktigaste marknad framöver, kommenterar Liselott Kilaas, styrelseordförande i Coala Life.

Dan Pitulia är en serieentreprenör inom medicinteknik och en av Coala Lifes större aktieägare.

Dan har sedan 2015 agerat rådgivare till ledningen och styrelsen i Coala Life och har mångårig erfarenhet såsom VD för QleanAir Scandinavia, VD för Carmel Pharma, VD för Entific Medical Systems, och ledande befattningar inom Mölnlycke och Swedish Match. Dan är för närvarande styrelseordförande i Memira AB.

-Att bygga Coala Life till ett globalt medtechbolag är ett mycket spännande uppdrag där mina tidigare erfarenheter kommer vara till nytta. Att involvera patienter i en automatiserad EKG lösning öppnar möjligheter att detektera hjärtproblem tidigare och samtidigt effektivisera sjukvården, kommenterar Dan Pitulia, tillträdande VD för Coala Life.

-Det ska bli fantastiskt kul att leda Coala in på USA marknaden och realisera de stora mål och visioner vi satte upp redan när vi grundade bolaget. Nu tar vi oss an världens största marknad för medicinteknik med lösningar som är unika i att de gynnar såväl patienter som vårdgivare och försäkringsbolag, kommenterar Philip Siberg

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>