Coala Life tar in ytterligare 20 mkr för fortsatt expansion
Hem NYHETERIT-LÖSNING Coala Life tar in ytterligare 20 mkr för fortsatt expansion

Coala Life tar in ytterligare 20 mkr för fortsatt expansion

Publicerat av: Redaktionen

Efter en lyckad lansering av Coala Heart Monitor för självscreening av hjärtat, har nu Coala Life tagit in ytterligare 20 miljoner kronor i en riktad nyemission.

Ambitionen är att fortsätta växa i Sverige men också internationellt.Coala Life tar in ytterligare 20 mkr för fortsatt expansion 2

Coala Life, det svenska e-hälsobolaget som strävar efter att minska dödligheten i hjärtsjukdomar, lanserade nyligen sin tjänst Coala Heart Monitor för självscreening av hjärtat. På kort tid har ett hundratal kunder tecknat sig för tjänsten och över 30 000 hjärtslag har analyserats. Coala Life har nu genomfört en riktad investerarrunda där 20 miljoner kronor tagits in från nuvarande ägare, lett av bland annat investerargruppen 20 North Street och de välkända näringslivsprofilerna Larry Leksell och Anders Nyrén. Nyemissionen som blev övertecknad ska användas för att påskynda bolagets tillväxt i Sverige och för att möjliggöra för geografisk expansion. Nästa mål i sikte är USA.

– Intresset för Coala Heart Monitor har varit stort från dag ett och nya kunder ansluter varje dag. Dessutom ser vi ett stort intresse från kliniker och läkare som vill följa sina patienter på distans. Vi ser därför en stor potential för fortsatt tillväxt i Sverige och står nu även beredda att expandera vår verksamhet till USA, så att också amerikaner ska kunna följa sina hjärtan, säger Philip Siberg, vd på Coala Life.

Coala Heart Monitor kan köpas på www.coalalife.com eller på LloydsApotek, som Coala Life har ett exklusivt distributionsavtal med. Tjänsten säljs i två olika abonnemangsformer, Coala Premium och Coala Basic. Basic-abonnemanget vänder sig till den som regelbundet bara vill följa sitt hjärta medan Premium-abonnemanget vänder sig till den som även vill ha tillgång till utbildade hjärtsjuksköterskor via Hjärtupplysningen™, Sveriges första dedikerade e-sjukvårdsrådgivare.
– Coala är en trygghetstjänst för alla som av någon anledning är oroliga för sitt hjärta, eller vet att det finns ärflighet av hjärt- och kärlsjukdomar i släkten, eller har en historik avhjärtfel och vill följa sitt hjärta. Hundratusentals svenskar lever exempelvis med hjärtflimmer idag utan att ens veta om det. Att upptäcka symptomen i tid är givetvis oerhört viktigt, säger Philip Siberg, vd på Coala Life.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>