COSEL lanserar 6W DC/DC omvandlare med hög isolation för medicinska och industriella applikationer
Hem APP COSEL lanserar 6W DC/DC omvandlare med hög isolation för medicinska och industriella och ICT applikationer

COSEL lanserar 6W DC/DC omvandlare med hög isolation för medicinska och industriella och ICT applikationer

Publicerat av: Redaktionen

Cosel Co, Ltd (6905: Tokyo) lanserar en ny serie 6W DC/DC omvandlare med hög isolation för medicinska, industriella och ICT applikationer.

COSEL MH6 serien, byggd i SIP8 (Single In Line typ 8), har förstärkt isolation på 3kVAC, 4,2kVDC och uppfyller medicinska normer för isolation (2MOOP (250VAC working voltage)).

COSEL lanserar 6W DC/DC omvandlare med hög isolation för medicinska och industriella applikationerDen har även motståndskraft mot de spänningsskillnader mellan in- och utgång som förekommer i vissa industriapplikationer. Tre inspänningar (4,5V-18V ; 9V – 36V och 18V -76V) och ett stort utbud av olika enkla (MHFS6) eller dubbla (MHFW6) utgångar täcker ett mycket brett applikationsområde. Konstruerad med fokus på prestanda har MH6 bara 20pF max isolerkapacitans, vilket ger reducerad överföring av störningar.  MH6 är en unik produkt från COSEL, tillverkad i Japan och levereras med 5 års garanti.

Utformad för hög tillförlitlighet har COSEL MH6 serien förstärkt isolation. Den har genomgått 3kVAC och 4,2kVDC isolationstest enligt säkerhetsnormerna och transformatorn är utformad för att klara de spänningsskillnader mellan in- och utgång som kan förekomma i industriapplikationer. Med sin långa erfarenhet i att konstruera enheter för utrustning med IGBT drivers tillämpade konstruktörerna på COSEL ledande high-power high-isolation teknik i 6W lågeffektsomvandlaren MH6, för att reducera den isolationsutmattning höga spänningsskillnader ofta orsakar i motorstyrning och IGBT drivers. COSEL har genomfört omfattande tester och verifieringar och anger i sin Applcation Manual för enheten förväntade livslängdskurvor som hjälper systemkonstruktörer som utvecklar Gate Controllers för industriell utrustning att välja rätt konstruktionsregler och marginaler.

För medicinska applikationer uppfyller MH6 serien 2xMOOP (250VAC) (Means Of Operator Protection) isolationskrav i enlighet med IEC60601-1 normen, 3:e utgåvan.

Systemkonstruktörer efterfrågar DC/DC omvandlare med brett inspänningsområde, då det både reducerar lagerhållning och förenklar installation och underhåll. COSEL MH6 serien finns med tre breda inspänningsområden: 4,5V  till 18V som bl.a. täcker 12V batteriapplikationer, 9V till 36V som kombinerar 12V och 24V batterisystem, och 18V till 76V som täcker 24V och 48V system. MH6 serien finns med fem enkla utspänningar; 3,3V, 5V, 9V, 12V och 15V (MHFS6), samt två dubbla utspänningar; +/-12V och +/-15V (MHFW6) där utgångarna kan seriekopplas för att ge 24V eller 30V. De enkla utspänningarna på MHFS6 kan justeras genom Vout Trim stiftet på sekundärsidan.

MH6 serien har inbyggt överströmskydd med automatisk återställning. Fjärrstyrning via ett stift med negativ logik (L:ON, H:OFF) är standard.

MH6 serien har ett temperaturområde för drift på -40 till +85°C omgivningstemperatur vid luftfuktigheten 20 – 95%RH (icke kondenserande). Beroende på kylningen kan derating tillämpas för att inte överstiga +105°C vid en specificerad mätpunkt.

För att minska överföreningen av störningar har COSELs konstruktörer reducerat isolationskapacitansen så mycket som möjligt och uppnått max 20pF, en stor fördel främst vid motorstyrningar.

Industriell och i visa fall även medicinsk utrustning kan utsättas för vibrationer som kan skada stiften på SIP produkter. Stiften i COSELs MH6 serie sitter ingjutna i epoxihållare som ökar robustheten i kopplingen mellan applikationens kretskort och modulen, ett steg som ytterligare ökar tillförlitligheten i krävande applikationer. MH6 serien har godkänts i vibrationstest: 10 – 55Hz 98,0m/s2 (10G), 3 minuters perioder, 60 minuter vardera längs X, Y och Z axeln, samt stöttest: 490,3m/s2 (50G) 11ms, en gång vardera längs X, Y och Z axeln.

Avsedd för både industriella och medicinska applikationer har MH6 serien godkännanden UL62368-1, EN62368-1, c-UL (motsvarar CAN/CSA-C22.2 No.62368-1), ANSI/AAMI ES60601-1, EN60601-1 3rd, c-UL (motsvarar CAN/CSA-C22.2 No.60601-1).

För att uppta minimalt utrymme på applikationens kretskort är MH6 serien byggd i SIP8 format med måtten 26,0×12,0x9,5mm [1,03×0,48×0,38 tum] (BxHxD) och har en vikt på max 8 gram.

Produkten uppfyller RoHS direktivet och är CE märkt i enlighet med lågspänningsdirektivet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>