Danmark – ny partner till Vitalis!
Hem EVENEMANG Danmark – ny partner till Vitalis!

Danmark – ny partner till Vitalis!

Publicerat av: Redaktionen

Danmark väljer att bli partner till Vitalis och lyfter därigenom mässan och konferensen till en nordisk nivå. Vi får ta del av erfarenheter från den danska förändringsresan inom eHälsoområdet och hur de omsatt politiska ambitioner till en digitaliseringsstrategi ifrån den högsta nationella nivån till regioner och kommuner.

Dessutom kommer Healthcare Danmark, danska ambassaden, m fl att ha en samlingsmonter med representanter från innovativa danska företag inom eHälsa.

IMG_6373

Ove Ullerup är dansk ambassadör i Stockholm

Ove Ullerup är dansk ambassadör i Stockholm. En av hans absoluta hjärtefrågor gäller gränsöverskridande samarbete kring sjukvård och eHälsa. Under hösten har ambassaden jobbat brett och intensivt med frågan.
– Vi har bl a haft kontakter med hälso- och sjukvårdsministern, med Socialdepartementet, olika myndigheter, Stockholms läns landsting och Göteborgs Stad, berättar han.

Och hur kommer Vitalis in i bilden?
– Jag fick se förra årets konferensprogram och konstaterade att det är exakt de här frågorna vi vill diskutera, säger Ove Ullerup.
– Dessutom möts här många politiker, beslutsfattare, verksamhetsansvariga och andra eldsjälar inom eHälsa, så för oss känns det som rätt ställe att satsa på och medverka i.

Ambassaden samarbetar mycket nära med Healthcare Denmark, ett marknadsföringskonsortium för dansk knowhow och kompetens både vad gäller den privata och offentliga sidan.
Målet är att, genom olika representanter för dansk hälso- och sjukvård, på Vitalis dela med sig av den förändringsresa Danmark har gjort på eHälsoområdet.

Ove Ullerup konstaterar att Sverige och Danmark har en liknande befolkningsstruktur och står inför samma utmaningar inom hälsosektorn.
– Men när det gäller eHälsa står vi inte på samma ställe. Vi har vi kommit olika långt inom olika områden, säger han.

Han framhåller att Danmark t ex nått långt inom transformation av äldreomsorgen, vård av patienten i hemmet, telemedicin och digitala tjänster. Det har bl a resulterat i en “sundhetsportal”, där patienter och vårdpersonal på ett användarvänligt och säkert sätt kan ta del av läkemedelslistor och patientdata.

Han konstaterar att Danmark, precis som Sverige, har en åldrande befolkning med ökade kroniska sjukdomar, ökande åldersdiabetes, m m.
– Det ställer krav på fler och mer omfattande behandlingar. Och hur gör man det på bästa sätt – i ambulansen, på sjukhuset, i den uppföljande vården, i äldreomsorgen, i hemmet? Här kan eHälsa och smarta arbetsmetoder bidra med lösningar.

Som partner till Vitalis hoppas ambassadören att den danska delegationen ska bidra med intellektuell kapacitet.

Maria Sterner, affärsansvarig för Vitalis på Svenska Mässan är mycket positiv till det nya partnersamarbetet:
– Vi är glada att ha Danmark som partner eftersom vår ambition är att lyfta Vitalis till en nordisk nivå. Erfarenhetsutbytet i Norden är viktigt, alla tjänar på ett närmare samarbete, avslutar Maria.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>