Det digitala hjälpmedlet Wellbee underlättar för personer i behov av kognitivt stöd
Hem Nyheter Det digitala hjälpmedlet Wellbee underlättar för personer i behov av kognitivt stöd

Det digitala hjälpmedlet Wellbee underlättar för personer i behov av kognitivt stöd

Publicerat av: Redaktionen

Wellbee är en app och webbplattform som underlättar i vardagsplaneringen för personer i behov av kognitivt stöd.

Det digitala hjälpmedlet Wellbee underlättar för personer i behov av kognitivt stöd

Appen lanserades under 2019 efter att man vunnit en upphandling för Karlstad kommun.

Syftet med appen är att personer som är i behov av kognitivt stöd ska nå ökad självständighet med hjälpmedlet som underlättar vardagsmoment. Appen är smidig och anpassas till varje användare efter kognitiv förmåga. Med Wellbee kan personal och anhöriga arbeta tillsammans så att användarna blir tryggare och mer självständiga i sitt dagliga liv.

Både privatpersoner, boenden och kommuner kan använda appen. För privata användare kan grupp om tio familjemedlemmar och personal kopplas till varje

konto. Wellbee har i dagsläget avtal finns i dagsläget med ca 15 kommuner i landet som använder appen i sin dagliga verksamhet.

Urval av funktioner

  • Kalender
  • Inköpslistor
  • Kläder efter väder
  • Aktivitetslistor
  • Videosamtal
  • QR-läsare

Appen finns att ladda ner för privatpersoner där appar finns och för kommuner och andra verksamheter kan licenser köpas för sina användare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>