Digitala vårdtjänsten Ella och Apotek Hjärtat i samarbete för bättre kvinnohälsa
Hem NYHETERE-HÄLSA Digitala vårdtjänsten Ella och Apotek Hjärtat i ett nytt samarbete för bättre kvinnohälsa

Digitala vårdtjänsten Ella och Apotek Hjärtat i ett nytt samarbete för bättre kvinnohälsa

Publicerat av: Redaktionen

Ella och Apotek Hjärtat inleder ett nytt samarbete för bättre kvinnohälsa.

Det primära syftet är att sprida kunskap om besvär kopplade till tiden före, under eller efter en graviditet via Apotek Hjärtats digitala kanaler.

– Omkring 90 procent av alla som genomgår en graviditet får någon form av problem, trots det är det svårt att få rätt vård. Syftet bakom Ella är att lindra och förebygga besvär och erbjuda hjälp till kvinnor före, under och efter graviditet. Samarbetet med Apotek Hjärtat ger oss möjlighet att nå ut med viktig kunskap till den här gruppen, säger Emelie Hollsten, grundare av Ella.

Besökare på Apotek Hjärtats digitala plattformar kommer framöver att få ta del av information specifikt för kvinnor som vill bli, är eller har varit gravida. Informationen kommer från Ella och omfattar allt från handfasta tips på hur vanliga problem kan lindras till information om vilken hjälp man kan få genom vården.

– Vi vet att många söker den här typen av information i våra apotek och på vår sajt. Därför är vi glada över att vi kan komplettera vår farmaceutkompetens med experter inom kvinnohälsa. Som en del i vårdkedjan vill vi vara platsen dit man vänder sig innan man söker vård, och genom samarbetet med Ella breddar vi vår samlade kunskap, säger Jessica Karlsson, tf Sortiment & Inköpschef på Apotek Hjärtat.

Apotek Hjärtat kommer även att kunna hänvisa kunder till Ellas digitala vårdtjänst, där de får tillgång till anpassad vård eller förebyggande insatser. Appen är unik på så sätt att den samlar vårdkompetens för denna tid i livet på ett ställe och gör den tillgänglig för kvinnor i hela landet, till patientavgift med högkostnadsskydd och frikort.

Digitala vårdtjänsten Ella och Apotek Hjärtat i samarbete för bättre kvinnohälsa

– Vi börjar med ett samarbete kring utbildning och informationsspridning, men tittar redan nu på hur vi eventuellt kan utvidga samarbetet för att ännu fler kvinnor ska få den hjälp de behöver, oavsett vilka problem eller besvär de drabbats av kopplat till graviditet. Vi ser stora möjligheter att nå ut tillsammans med Apotek Hjärtat då många i dag vänder sig till apoteken som en första plats för information, avslutar Emelie Hollsten.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>