Doctrin når milstolpe med sin satsning i Storbritannien – går live med vårdgivaren Lakeside Healthcare
Hem NYHETERE-HÄLSA Doctrin investerar i Storbritannien

Doctrin investerar i Storbritannien

Publicerat av: Redaktionen

Healthtech bolaget Doctrin har på kort tid blivit Sveriges ledande B2B-plattform för digifysisk sjukvård.

Samtidigt som bolaget fortsatt att växa på hemmamarknaden Sverige har man lagt ökade resurser på internationell expansion – med ett särskilt fokus på Storbritannien sedan september förra året.

Nu blir Doctrins plattform tillgänglig för över 170 000 brittiska patienter genom att vårdgivaren Lakeside Healthcare blir först med att gå live med Doctrins digitala plattform i Storbritannien.

Doctrin är ett healthtech-bolag vars plattform hjälper vårdgivare att intelligent digitalisera och automatisera patientresan för att därigenom skapa ett mer tillgängligt, automatiserat, integrerat och effektivt vårdekosystem. Bolaget har på endast fem år blivit Sveriges ledande B2B-plattform för digifysisk sjukvård och når idag över 2,3 miljoner människor i Sverige och hanterar över en miljon patientärenden per år. För ett år sedan expanderade bolaget till Storbritannien och satsningen har letts av Craig Oates som introducerat Doctrins digitala plattform för det brittiska vårdsystemet. Nu går Doctrin live med sin digitala plattform tillsammans den första vårdgivaren i Storbritannien – väletablerade Lakeside Healthcare.

– Vi är mycket glada över att samarbeta med en så innovativ och högt ansedd partner som Lakeside. Tillsammans arbetar vi för att radikalt förändra hur vården levereras i Storbritannien och förbättrar tillgängligheten för patienter samtidigt som vi hjälper vårdgivare att möta de växande behoven hos en åldrande befolkning och allt komplexare vårdbehov. Primärvården i Storbritannien står inför en aldrig tidigare skådad efterfrågan och vi tror att Doctrins plattform kommer att spela en viktig roll i att stötta vården i de utmaningar de står inför eftersom vår plattform förenklar navigeringen och hanteringen ärenden, säger Anna-Karin Edstedt Bonamy, VD på Doctrin.

Doctrin når milstolpe med sin satsning i Storbritannien – går live med vårdgivaren Lakeside HealthcareLakeside Healthcare är en av de största primärvårdsgivarna i Storbritannien och är kända för att vilja ligga i framkant och ge högkvalitativ vård till sina patienter. Klinikerna som är baserade i området Midlands ägs och drivs av lokala team av läkare, sjuksköterskor och administrativ personal som känner sina patienter och bryr sig mycket om kvaliteten på vården de erbjuder i sitt samhälle. Genom att implementera Doctrins plattform kommer Lakeside att kunna kunna erbjuda sömlösa digifysiska patientresor – inte bara inom den egna kliniken utan också med andra partners och specialistvård. Detta kommer att möjliggöra verkligt integrerad vård och underlätta för patienter att navigera i ofta komplexa vårdvägar och radikalt förbättra både patienternas och personalens nöjdhet.

– Vi är imponerade, inte bara över hur bra plattformen fungerar, utan också över hur användarvänlig den är för både patienter, vårdpersonal och administratörerl. Hittills har vår upplevelse varit väldigt positiv. Att tillhandahålla digital åtkomst för patienter är ett krav för praktiserande läkare i Storbritannien så detta blir ett sätt underlätta för patienter att kontakta oss för sina vårdbehov. Teamet på Doctrin har varit väldigt engagerade i utvecklings- och uppstartsfasen och vi ser fram emot att fortsätta vårt nära samarbete med dem, säger Miles Langdon, partner och klinisk chef på Lakeside Healthcare.

Partnerskapet med Lakeside Healthcare gör det möjligt för Doctrin att vidareutveckla och förbättra sin plattform – inte bara för Storbritannien utan också internationellt. Doctrin kommer att fortsätta utveckla sin plattform för att stödja och driva integrerad hälso- och socialvård, underlätta för sömlösa vårdvägar och bidra till enklare kommunikation mellan olika kliniker och organisationer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>