Hem LIVSSTIL Så får du ut det mesta av att ha nu en träningsmaskin hemma

Så får du ut det mesta av att ha nu en träningsmaskin hemma

Publicerat av: Redaktionen

Du behöver inte ha ett helt hemmagym för att träna mångsidigt.

Det räcker att ha en enda träningsmaskin hemma om du väljer rätt modell för dina träningsbehov och önskemål.

Oavsett om du väljer en crosstrainer, motionscykel, roddmaskin eller ett löpband så kommer du både förbättra konditionen och stärka flera muskelgrupper.

Vi har alla våra utmaningar med att komma igång med och upprätthålla regelbunden träning. Du har säkert hört tidigare att en träningsmaskin hemma gör det lättare eftersom du kommer undan många vanliga anledningar till att skippa träningen. Att det är dåligt väder ute, för mycket pollen i luften, du har inte tid eller ork att åka till gymmet, ett gymkort blir så dyrt i längden …

Så får du ut det mesta av att ha nu en träningsmaskin hemma 4

Samtidigt kan du ha anledningar att tro att en träningsmaskin hemma i slutändan skulle stå oanvänd och bara ta plats. Om du tar dig lite tid att välja en modell som slår undan många av dina anledningar till att inte använda en träningsmaskin kommer det bli så mycket lättare att träna regelbundet.

Till exempel kanske du ser framför dig att du kommer stirra in i en vägg medan du tränar vilket självklart inte alls är lockande. För att ha en varierande och stimulerande träning som gör dig motiverad att komma tillbaka till nästa träningspass är det bra att välja en modell med många program. Ännu bättre är en modell som visar virtuella rutter på skärmen när du är på löpbandet eller motionscykeln. Då kan du få känslan av att träna utomhus och till och med träna tillsammans med andra eller tävla.

Om du inte vill ha så mycket fokus på träningen utan snarare vill ha något underhållande som distraherar dig medan du får träningspasset ur vägen finns det lösningar för det med. Välj gärna en modell där du kan titta på Netflix, YouTube eller Facebook direkt från träningsmaskinens skärm. Det är perfekt om du inte vill ha träningsmaskinen mitt i vardagsrummet framför TV:n.

Så får du ut det mesta av att ha nu en träningsmaskin hemma 5Annars är att träna framför TV:n fortfarande en bra lösning. Men då är det bra att välja en modell som är lätt att flytta på och ställa undan. Många träningsmaskiner är hopfällbara och har transporthjul, men dubbelkolla att du väljer en som har de egenskaperna. Då blir det supersmidigt att rulla fram den till TV:n och sedan ha den undangömd. Om brist på utrymme är det största bekymret för dig rekommenderar vi ett gåband som går att fälla ihop till så liten storlek att du kan skjuta in den under soffan eller sängen när du inte använder den.

Det kan kännas lite som en djungel när du först börjar titta på träningsmaskiner och försöker komma fram till vilken träningsmaskin som passar dig bäst. Därför har vi skrivit köpguider på hemmy.se för varje kategori av träningsmaskin. Guiderna hjälper dig hitta den typ av träningsmaskin som passar dig bäst utifrån vilka muskler som tränas mest, hur skonsam träningen är och andra fördelar beroende på dina behov. Till exempel finns det motionscyklar för äldre eller personer som har skador och rehab-tränar eller har begränsad rörlighet av andra anledningar. De är designade för att vara lätta att komma på och av.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>