Driftstörning på trygghetslarm över
Hem ÄLDREOMSORG Driftstörning på trygghetslarm över

Driftstörning på trygghetslarm över

Publicerat av: Redaktionen

Själva driftstörningen på kommunens trygghetslarm var över runt midnatt.

Driftstörning på trygghetslarm över

Från fredag kväll började larmen ett efter ett att återfå kontakten med larmcentralen.

Nu återstår ett fåtal larm, som fortfarande behöver provlarmas. Det är en försiktighetsåtgärd för att säkerställa att felet är helt avhjälpt.

– Vi har upptäckt ett följdproblem vid provlarmningarna. Ungefär en tredjedel av larmen saknar talförbindelse vid larm. Det innebär alltså att larmoperatören inte kan prata med den larmande omsorgstagaren och får därmed ingen information om vilken hjälp som behövs, säger Daniel Svensson Westlund, driftledare på Trygghets- och larmcentralen.

Hemtjänsten kommer att åka på alla larm där talförbindelsen inte funkar. Felet med talförbindelsen är förmodligen en rest av den tidigare driftstörningen och är felanmält.

Orsaken till driftstörningen låg hos en av kommunens externa leverantörer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>