E-hälsocentrum i Östersund – med fokus på digitalisering av vård och omsorg
Hem NYHETERE-HÄLSA E-hälsocentrum i Östersund – med fokus på digitalisering av vård och omsorg

E-hälsocentrum i Östersund – med fokus på digitalisering av vård och omsorg

Publicerat av: Redaktionen

Idag invigs det unika samarbetet mellan privata företag och offentlig verksamhet genom E-hälsocentrum i Östersund.

E-hälsocentrum i Östersund - med fokus på digitalisering av vård och omsorg 2Syftet är att tillsammans utveckla idéer och tjänster för digitalisering av vård och omsorg i Jämtland och Härjedalen. Adressen är kvarteret Läkaren i hjärtat av staden och fastighetsägaren Diös har, tillsammans med Region Jämtland Härjedalen, under året utvecklat lokalerna för att möjliggöra en kreativ arbetsmiljö med flexibla arbetsplatser.

Bakom E-hälsocentrum står i huvudsak tre aktörer – Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun och Sigma. Diös står för utvecklade lokaler på 800 kvadratmeter mitt i staden. I E-hälsocentrum kommer Sigma att ha sitt kontor tillsammans med ett antal medarbetare från Region Jämtland Härjedalen och Östersunds kommun. Dessutom hyrs arbetsplatser ut för både kortare och längre tid till företag med fokus på digitalisering av vård och omsorg.

– Det känns fantastiskt att få vara med och möjliggöra satsningen på E-hälsocentrum mitt i Östersund. Att skapa ett kreativt centrum för utveckling av digitala tjänster inom vården är en bra framtidssatsning och ligger helt i linje med vår strategi kring stadsutveckling, säger Malin Runberg, affärschef, Diös Åre/Östersund.

– Medborgarna förväntar sig att vården ska digitaliseras på samma sätt som andra branscher redan har digitaliserats. Vi bor glest med stora avstånd, vi blir allt äldre och önskar tillgång till vård och omsorg nära hemmet. Det är en bra miljö för att testa innovationer och kunna erbjuda jämlik vård., säger Ann-Marie Johansson, styrelseordförande, Region Jämtland Härjedalen.

Ambitionen är att E-hälsocentrum långsiktigt ska bli ett naturligt nav för utvecklingsprojekt inom hälso- och sjukvården i Jämtland och Härjedalen och att det ska utvecklas över tid.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>