Ella erbjuder digital fysioterapi för gravida och nyblivna mammor över hela Sverige efter nytt avtal
Hem APP Ella erbjuder digital fysioterapi för gravida och nyblivna mammor över hela Sverige

Ella erbjuder digital fysioterapi för gravida och nyblivna mammor över hela Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Genom nytecknat avtal kan den medicinska vårdappen Ella nu erbjuda sina individanpassade fysioterapiprogram och rådgivning för gravida och nyförlösta kvinnor i hela landet.

Förhoppningen och målsättningen är att kunna komma tillrätta med många av de förbisedda problem som runt 90 procent av alla som genomgått en graviditet drabbas av.

Ella är en omtalad och av många efterlängtad digital tjänst som specialiserar sig helt på gravida och nyblivna mammors hälsa och välmående.

Genom ett nytt avtal mellan Ella och Aktivera Kiropraktik & Rehab kan Ella nu erbjuda fysioterapi under och efter graviditeten till kvinnor över hela landet, till kostnaden av en vanlig patientavgift.

– Så gott som alla gravida kvinnor upplever någon typ av problem som kan lindras eller, i bästa fall, lösas helt genom fysioterapi. Med Ella vill vi ta tag i ett samhällsproblem som alla känner till, men som få arbetar på allvar med att lösa. Fysioterapi är bara början, men det är en bra och mycket viktig start, säger Emelie Hollsten, grundare och VD av Ella.

Ellas fysioterapeuter är alla specialiserade på kvinnohälsa och genom appen erbjuds såväl personliga möten som specialanpassade och individuella träningsprogram. Allt beroende på vilken typ av problem kvinnan upplever.

– Av Sveriges över 16 000 legitimerade fysioterapeuter finns idag strax över 120 stycken som är vidareutbildade inom kvinnors hälsa, enligt Fysioterapeuternas kartläggning. De flesta av dessa fysioterapeuter får idag inte arbeta uteslutande inom kvinnohälsa, vilket är en bidragande orsak till långa köer och onödigt lidande. Många är dessutom knutna till våra storstäder, och kompetensen saknas helt på flera håll i landet. Det råder en stor okunskap såväl i samhället som inom vården gällande vilken hjälp som går att få för de besvär fysioterapi kan förebygga eller behandla, exempelvis urininkontinens, bäckenbottendysfunktion, ländryggs- och bäckensmärta, berättar Frida Johnson, leg. fysioterapeut och medgrundare av Ella.

Fysioterapi är den första tjänsten Ella erbjuder, men ambitionen är att bli ett heltäckande komplement och stöd till mödra- och eftervården. Framöver kommer därför fler vårdformer att läggas till, och högst på att-göra-listan är att även erbjuda dietist och psykolog.

Ella erbjuder digital fysioterapi för gravida och nyblivna mammor över hela Sverige efter nytt avtal

– Nyckeln här är personlig rådgivning och personligt anpassade program. Ingen graviditet är den andra lik, och tiden under och efter en graviditet är på många sätt skör och omvälvande. Genom att ta hand om såväl fysisk som mental hälsa kan vi förebygga eller komma till rätta med många av de problem som uppstår i samband med graviditeten eller efter förlossningen. Vi har som ambition att både hjälpa och utbilda gravida och nyblivna mödrar och hoppas kunna bidra till en stor förändring och förbättra kvinnohälsan avsevärt, avslutar Emelie Hollsten.

Ella grundades 2021 av Emelie Hollsten, Asabea Britton (leg. barnmorska), Frida Johnson (leg. fysioterapeut) och Stina Algulin (leg. dietist) och lanserade sin första version av appen i slutet av maj. Sedan starten har redan närmare 100 digitala vårdbesök bokats via appen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>