En passion för att bygga lösningar som är med och räddar liv
Hem NYHETERIT-LÖSNING En passion för att bygga it-lösningar som är med och räddar liv

En passion för att bygga it-lösningar som är med och räddar liv

Publicerat av: Redaktionen

Endast tre månader efter en komplicerad operation och avslutad cytostatikabehandling ville Julie Ruhana Bashar komma tillbaka till jobbet på Getinge för att fortsätta bygga de medicintekniska produkter som bidrar till att rädda liv.

Mitt under pandemin, när Julie Ruhana Bashar och hennes kollegor på Getinges produktionsanläggning i Solna arbetade intensivt för att bygga ventilatorer som hjälper patienter världen över, fick Julie själv ett tufft besked.

– Jag hade inte mått riktigt bra på ett tag. Efter ett antal kontroller diagnosticerades jag med en sällsynt form av cancer i urinblåsan.

En operation där man skulle ta bort blåsan var det bästa behandlingsalternativet, berättar Julie.

Vid ankomsten till operationssalen var Julie orolig för vad som väntade. Väl i rummet möttes hon dock av några saker som omedelbart fick henne att känna sig lugnare. Anestesiläkaren frågade Julie varför hon plötsligt såg så glad ut.

– Det berodde på att jag i den stora operationssalen såg några välbekanta Getinge-produkter: operationsbordet, operationslamporna och anestesimaskinen som de använde för att sedera mig före operationen och hålla mig sövd samtidigt som jag andades.

Julie hade byggt anestesimaskiner och ventilatorer i flera år på Getinges produktionsanläggning i Solna.

– Att se Flow-i i operationssalen innebar en stor tröst för mig i en mycket jobbig situation. Jag arbetar med de här lösningarna varje dag och vetskapen om att de skulle användas vid operationen fick mig att känna mig lugn och trygg.

Läkarteamet lyckades operera bort och ersätta blåsan under en nästan tolv timmar lång operation. Efteråt var Julie tvungen att genomgå cytostatikabehandling i sex månader, och redan tre månader efter att den hade avslutats ville hon tillbaka till jobbet.

– Jag saknade mina kollegor och jobbet i sig, att bygga medicintekniska produkter som bidrar till att rädda liv. Både pandemin och min egen erfarenhet som patient gjorde att jag insåg ännu mer hur viktigt det vi gör faktiskt är.

Julie återhämtar sig bra och är lycklig över att hon kunde komma tillbaka till jobbet så snabbt, och att hon har möjlighet att göra det i en takt som tillåter henne att fokusera på sin rehabilitering.

En passion för att bygga lösningar som är med och räddar liv

Julie Ruhana Bashar

– Att komma tillbaka till jobbet har bidragit till min återhämtning och hållit min livsglädje igång. Nu fortsätter jag min utveckling inom Getinge så att jag även fortsättningsvis kan spela en viktig roll i vår ständiga resa att bidra till att rädda fler liv.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>