Evondos lanserar den första läkemedelsroboten Anna med videoassisterad läkemedelsadministration
Hem ÄLDREOMSORG Evondos lanserar den första läkemedelsroboten Anna med videoassisterad läkemedelsadministration

Evondos lanserar den första läkemedelsroboten Anna med videoassisterad läkemedelsadministration

Publicerat av: Redaktionen

Evondos, den ledande tjänsteleverantören av automatiserad läkemedelshantering i Norden, tillkännager en helt ny tjänst Evondos VideoMed i samband med lanseringen av läkemedelsroboten Anna.

Evondos Anna tillsammans med distansvårdsystemet gör det möjligt för hemsjukvården att arbeta mer flexibelt och digifysiskt.

Evondos lanserar den första läkemedelsroboten Anna med videoassisterad läkemedelsadministration– Evondos Anna är mer revolutionerande än vi först kunde ana, säger Clarence Jacobson, vd på Evondos.

Digitala vårdmöten är nu tillgängliga tack vara en säker videouppkoppling. Unikt med Evondos VideoMed är att tjänsten möjliggör videoassisterad administration av läkemedel i hemsjukvården.

Med Evondos VideoMed kommer sjuksköterskor själva, på distans, att kunna ge och med egna ögon bekräfta följsamheten i medicineringen, vilket gör Evondos tjänst tillgänglig även för patienter som behöver mera stöd.

Det möjliggör mer skräddarsydd vårdplanering och frigör tid från rutinbesök. Besöksscheman kan ordnas för att ge mer tid med vårdtagare som kommer att dra nytta av fysiska besök där varma händer behövs, samtidigt som de inte behöver kompromissa med andra patienters behov.

– Evondos robot Anna skapar ett paradigmskifte för administration av läkemedel i svensk hemsjukvård. Genom att tillhandahålla videovårdmöten i kombination med medicinutdelning på distans, möter vi de medicinsk ansvariga sjuksköterskornas (MAS) önskan att kunna bekräfta att patienter verkligen tar sin medicin, säger Clarence Jacobson, vd för Evondos AB.

– Dessutom kan Evondos nya tjänst följa vårdtagaren längre än förut, fortsätter Clarence.

Kundorganisationer som har testat Evondos Anna ser fram emot att möta sina vårdtagares behov ännu bättre. En av dem är Siun sote samkommun i Norra Karelen i Finland, som har använt Evondos i över fem år med över 500 robotar.

– Läkemedelsroboten ger kunderna en extra känsla av trygghet De känner att de fortfarande kan leva ett självständigt liv. Vi har nu testat Evondos Anna inom organisationen. Våra första reaktioner har varit mycket positiva, säger Jaana Nykänen från Siun sote.

Hon fortsätter:

– Hos vissa vårdtagare måste det finnas en bekräftelse på att läkemedel tas korrekt och inte för tidigt utan vårdgivarens observation. Evondos Annas videofunktion kan lösa det.

– Evondos Anna är mer revolutionerande än vi först kunde ana. Inte minst i Region Stockholm där ersättningsmodellen i dag kräver fysiska eller digifysiska besök, någonting vi nu kan erbjuda alla hemsjukvårdsenheter som har stora utmaningar med kompetensförsörjningen, säger Clarence Jacobson, vd på Evondos AB.

Evondos unika tjänst ger betydande kvalitets- och kostnadsfördelar för hemsjukvårdsorganisationerna. Tjänsten gör det möjligt för personer i behov av medicinsk behandling att automatiskt få rätt medicin i rätt tid och i rätt dos, vilket förbättrar patientsäkerheten, den medicinska följsamheten och stöder det självständiga livet i hemmet. Redan har mer än 15 miljoner doser delats ut av Evondos läkemedelsrobotar, det uppskattas ha frigjort drygt 400 000 arbetsdagar. Idag används tjänsten i närmare 300 hemtjänst och hemsjukvårdsorganisationer i Norden. Evondos sysselsätter idag mer än 150 personer i Finland, Sverige, Norge och Danmark. Evondos huvudkontor och produktionsanläggning ligger i Salo, Finland.

Utvecklingen av Evondos Anna är delvis finansierad av EU AICCELERATE projektet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>