Förbättrad videofunktionalitet i Aurora teleQ Video
Hem NYHETERIT-LÖSNING Förbättringar i Aurora teleQ videotjänsten

Förbättringar i Aurora teleQ videotjänsten

Publicerat av: Redaktionen

Användningen av Aurora teleQ Video, både som förbokade samtal samt möjligheten att växla till video under ett pågående telefonsamtal, är en uppskattad funktion som används av allt fler.

Vi på Aurora Innovation har därför valt att satsa än mer på vår videolösning och kommer därför i slutet av 2022 att göra följande förbättringar.

Förbättringar i videotjänsten
Förbättrat användarflöde för patienterna
  • Apparna tas bort. Ingen app behöver laddas ner, videosamtalet genomförs nu direkt i webbläsaren istället för i en app.
  • Landningssidan (där patienten tidigare valde hur samtalet skulle genomföras) tas bort. Om ni använder e-legitimering kvarstår landningssidan för e-legitimering som tidigare.

Dessa två förändringar gör att när patienten klickar på länken så öppnas startsidan för videosamtalet direkt i en webbläsare.

Inför att patienten startar videosamtalet kan hen, precis som nu, välja kamera, högtalare och mikrofon. I detta läge ser även patienten om mikrofonen fungerar som den ska.

Förbättrat användarflöde för handläggarna

Precis som för patienterna är landningssidan borttagen och agenterna får också information om att mikrofonen fungerar som den ska.

Förändrat gränssnitt

Gränssnittet, dvs färg, former och ikoner är uppdaterat och följer nu än mer standardutseenden för videosamtal.

Säkerhet

Produktion av tjänsten för videosamtal kommer från och med nu ske i vår ordinarie driftmiljö i Sverige samt utan en underleverantör. Videosamtalen är precis som tidigare krypterade.

Genom att använda ordinarie driftmiljö erhåller Aurora teleQ video samma skydd och hantering inom EU/EEA som Aurora teleQ:s övriga tjänster.

Förbättrad videofunktionalitet i Aurora teleQ Video

Portar/Brandväggar

Eftersom det sker förändringar i IT-miljön påverkar det även vilka portar / brandväggar som måste vara öppna för att videosamtalet ska kunna genomföras. Se nedan för mer information.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>