Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten utökar sin samverkan inom IT-drift
Hem NYHETERIT-LÖSNING Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten utökar sin samverkan inom IT-drift

Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten utökar sin samverkan inom IT-drift

Publicerat av: Redaktionen

När Pensionsmyndighetens nuvarande avtal om IT-drift löper ut utökas samarbetet med Försäkringskassans IT-drift i Sundsvall.

Myndigheterna räknar med bättre kvalitet och ett effektivare nyttjande av skattebetalarnas pengar.Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten utökar sin samverkan inom IT-drift 2
Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten har sedan tidigare ett långtgående samarbete inom IT-drift. De har flera gemensamma system och driften av dessa ligger redan i dag hos Försäkringskassan. Nu väljer de båda myndigheterna att ta sin samverkan ytterligare ett steg.

– Genom att utöka vår samverkan kan vi effektivisera och sänka kostnaderna. Båda myndigheterna har likartade, höga säkerhetskrav som är effektivare att realisera i samverkan säger Peder Sjölander, IT-chef på Pensionsmyndigheten.
På Försäkringskassan ser man samverkan som en naturlig del av verksamheten och arbetar hårt för att hålla en hög driftsäkerhet i ett modernt datacenter.

– Vårt datacenter är förberett för att kunna hantera driften för flera myndigheter. Genom utökad samverkan med Pensionsmyndigheten nyttjas vårt datacenter mer och att dela på fasta kostnader innebär besparingar i staten avseende IT-drift, säger Stefan Olowsson, IT-direktör på Försäkringskassan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>