Förtroendet för den skånska hälso- och sjukvården har ökat
Hem NYHETER Förtroendet för den skånska hälso- och sjukvården har ökat

Förtroendet för den skånska hälso- och sjukvården har ökat

Publicerat av: Redaktionen

Förtroendet för den skånska hälso- och sjukvården har ökat, visar siffrorna i 2020 års Hälso- och sjukvårdsbarometer som kommuniceras av SKR årligen.

Förtroendet för den skånska hälso- och sjukvården har ökat

Alltfler skåningar uppger att de har tillgång till den hälso- och sjukvård de behöver.

Samma sak gäller skåningarnas upplevelse av väntetider till den vård de söker enligt 2020 års Hälso- och sjukvårdsbarometer som genomförs av SKR.

– Vården har haft ett utmanande år och utmaningarna kvarstår. Men det är trots allt glädjande att förflyttningar i förtroendet har kunnat göras. Det är ett kvitto på att de reformer vi genomfört för oss vidare i rätt riktning. Medarbetarna har gjort mycket goda insatser och nu behöver vi fortsätta den påbörjade resan. Tillgängligheten kommer nu vara vår största utmaning och där vi ska göra vårt yttersta för att se till att fler skåningar kan få vård i rätt tid, säger Gilbert Tribo (L), regionråd och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

En ökad medvetenhet om hur krävande en pandemi är för alla i samhället kan bidra till ökad förståelse. Det allmänna förtroendet i Skåne för hälso- sjukvården har ökat med 7 procent sedan 2019. Trots att vi genomlever en tuffare period än de flesta av oss upplevt tidigare.

– Pandemin har inneburit en oerhört tuff och ansträngd situation för både sjukvårdens medarbetare och patienter. Många har fått se sina tider flyttade eller att vården bedrivs på ett annat sätt än man är van vid. Under pandemin har vi gjort stora förändringar för att öka tillgängligheten och hantera köer för att minimera påverkan så mycket som möjligt. Det är därför glädjande att skåningen i hög utsträckning har förståelse och är nöjd med tillgängligheten. Det kan vi bara tacka vår personals hårda arbete, avslutar Anna Mannfalk (M), regionråd och vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>