Fredrik Jonsson tillträder som chefläkare på SOS Alarm
Hem MEDICINTEKNIK Fredrik Jonsson tillträder nu som chefläkare på SOS Alarm

Fredrik Jonsson tillträder nu som chefläkare på SOS Alarm

Publicerat av: Redaktionen

Fredrik Jonsson tillträder som chefläkare på SOS Alarm med medicinskt ansvar för att utveckla bolagets arbete inom hälso- och sjukvård.

Fredrik Jonsson har tidigare arbetat som chefläkare med ansvar för digitalisering i Region Skåne och verksamhetschef inom den pre- och intrahospitala akutsjukvården.

 Jag är väldigt glad över rekryteringen av Fredrik som ny chefläkare. Hans många år och breda erfarenhet inom hälso-och sjukvård kommer stärka SOS Alarm i rollen som vårdgivare och fortsatt utveckla vårt samarbete med regionerna, säger Madeleine Raukas, VD på SOS Alarm.

I rollen som chefläkare kommer Fredrik Jonsson ingå i VD-staben och vara en viktig del i arbetet med att utveckla SOS Alarm arbete i den sammanhållna larm- och vårdkedjan. I nära samverkan med verksamhetschefen för Vård kommer chefläkaren bidra till kvalitets- och verksamhetsutveckling. Fredrik Jonsson kommer bland annat ansvara för att bevaka och uppdatera SOS Alarms medicinska rutiner, ansvara för det medicinska innehållet i beslutsstöd samt utveckla arbetet för stärkt patientsäkerhet.

Fredrik Jonsson tillträder som chefläkare på SOS Alarm

Fredrik Jonsson

 Jag ser mycket fram emot att bidra till SOS Alarms verksamhet och bidra till ett tryggare Sverige. I linje med att sjukvården digitaliseras alltmer kommer det ligga ett fokus på ökad patientsäkerhet. Jag ser fram emot att göra det arbetet tillsammans med kollegorna på SOS Alarm och våra samarbetspartners, säger Fredrik Jonsson tillträdande chefläkare på SOS Alarm.

Som ett led i att stärka Sveriges civila försvar är chefläkarens roll även att stärka samverkan mellan regionerna och SOS Alarm.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>