Startar flerspråkig hemtjänst i Uppsala – Freja hemvård
Hem ÄLDREOMSORG Freja hemvård startar flerspråkig hemtjänst i Uppsala

Freja hemvård startar flerspråkig hemtjänst i Uppsala

Publicerat av: Redaktionen

Äldre med hemtjänst i Uppsala som har begränsade språkkunskaper i svenska eller ingen kunskap alls ska kunna få besök av hemtjänstpersonal som talar deras eget språk.

Det betyder mycket att kunna prata om sin sjukdom och berätta om sina problem på sitt eget språk med någon som förstår.

– Vi ser att det finns ett stort behov i Uppsala för hemtjänst med inriktning på flerspråkighet och därmed utveckling i våra arbetssätt. Att kommunicera på sitt eget språk tror vi ger en känsla av trygghet och bättre möjlighet att skapa inflytande över sin situation för att få rätt förståelse och således bästa omsorg. Nystartade hemtjänsten Freja är en del av en resa vi har startat där vi skapar arbetstillfällen och bygger broar mellan människor för ett bättre samhälle. Genom att starta upp denna inriktning av hemtjänst i Uppsala kan vi bemöta varje person ur ett socialt och kulturellt perspektiv vilket sammantaget ger ett helhetsperspektiv om den enskilde, säger Susanna Gerhard affärsområdeschef.

Startar flerspråkig hemtjänst i Uppsala – Freja hemvårdFörenade Care Uppsala hemvård bedriver vård och omsorg dygnet runt på uppdrag av Uppsala kommun. Vi erbjuder hemtjänst, hemvård, hälso- och sjukvård, ledsagning och har specialistkunskap i demensvård.

Uppsala hemvård består av Njord, Edda, Hagunda, Björklinge, Idun Gudrun, Nattpatrull hemvård samt Hälso- och sjukvårdsinsatser. Från och med den 1 november utökas verksamheten med Freja som erbjuder flerspråkig hemtjänst.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>