FRISQ och Compodium inleder samarbete för enklare och säkrare vård med hjälp av videomöten
Hem TEKNIK FRISQ och Compodium inleder samarbete för enklare och säkrare vård med hjälp av videomöten

FRISQ och Compodium inleder samarbete för enklare och säkrare vård med hjälp av videomöten

Publicerat av: Redaktionen

FRISQ och Compodium International AB har inlett ett samarbete som gör det möjligt för patienten att genomföra videomöten med läkare via FRISQ.

IT-halsa.seVarje individ får på så sätt tillgång till en integrerad tjänst för att beställa läkemedel för sig själv och sina anhöriga, träffa läkare över nätet samt få tillgång till annan relevant information rörande vård och behandling.

Tjänsten baseras på befintliga säkerhetslösningar såsom mobilt BankID för individen och SITHS för vårdpersonal.

– Det känns fantastiskt kul att inleda samarbetet med Compodium, som idag genom ramavtal är den främsta leverantören av videotjänster till landsting och kommuner. Förhoppningen är att vi tillsammans ska kunna driva på innovationstakten och göra det lättare för patienterna att komma i kontakt med den landstingsdrivna vården, som står för 85% av vården i Sverige, kommenterar FRISQs VD Martin Irding.

– Vi är väldigt glada att kunna skapa ett helhetskoncept tillsammans med FRISQ som vi tror kommer vara värdefullt för både patienten och vården. Möjligheten för individen att kommunicera med vården, både genom videotjänster och FRISQs lösning för kommunikation kring läkemedel och annan hälso- och sjukvårdsinformation, ger en unik position på marknaden, säger Compodiums VD Bengt Grahn.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>