Vinnare av Swedish Embedded Award 2016

Prevas och Ambu vann tillsammans Swedish Embedded Award 2016 i företagskategorin.

Det är åttonde gången Prevas har blivit nominerade till Swedish Embedded Award och fjärde gången som man också hämtar hem vinsten.

Teknik som räddar liv
Ambu har lanserat en ny generation av uppkopplade dockor för att öva hjärt-lungräddning. Den nya trådlösa Ambu Man Advanced ALS, med inbyggdIT-Hälsa.se elektronik och programvara levererad av Prevas, lyfter utbildningen inom HLR (hjärt-lungräddning) till en ny nivå.

Plötsligt hjärtstillestånd står för omkring 15 procent av alla dödsfall i Västvärlden. Ett betydande antal liv kan räddas om fler människor har kunskaper om HLR och för att uppnå det målet är övningsdockor viktiga.

– Som en av Skandinaviens ledande leverantörer av träning och medicinsk utrustning, är det en stor ära att AmbuMan med dess teknik och innovationsinnehåll vinner denna prestigefyllda utmärkelse, säger Fabian Sachs, Senior Corporate Product Manager på Ambu.

– Det är mycket glädjande och ärofyllt att vi vann Swedish Embedded Award 2016, säger Prevas Senior Project Manager Christian Ward.

– Ambus nya sortiment av trådlösa dockor är byggd på en robust maskin- och programvaruplattform som kan erbjuda en unik uppsättning egenskaper, som är lätt att använda och som enkelt kan byggas ut med hjälp av programvaruuppdateringar – långt in i framtiden. Vi använde oss av den senaste mobila tekniken och kör Prevas Industrial Linux (PIL) för att skapa en kraftfull plattform för webbapplikationen och användargränssnittet. Faktum är att webbapplikationen gör att utbildningskurserna kan styras från vilken modern webbläsare som helst, utan att man behöver ladda ned någon särskild app, fortsätter Prevas Senior Project Manager Christian Ward.

Post Comment