Fujitsu tecknar nytt avtal med Apoteksgruppen
Hem NYHETERIT-LÖSNING Fujitsu tecknar nytt avtal med Apoteksgruppen

Fujitsu tecknar nytt avtal med Apoteksgruppen

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu och Apoteksgruppen i Sverige AB har slutit ett avtal om arbetsplatstjänster och nätverkstjänster till kedjans samtliga apotek i Sverige, inklusive huvudkontoret i Stockholm.

Avtalet löper över fem år, med option på ytterligare fem år, och innebär att Fujitsu tar över tjänsterna för 180 apotek.Fujitsu tecknar nytt avtal med Apoteksgruppen 2

Enligt avtalet ska Fujitsu förse Apoteksgruppen med en komplett lösning avseende arbetsplatstjänster och nätverksrelaterade tjänster. Avtalet innehåller även ett tjänste- och koordineringsansvar samt ett ansvar för förändringar som kan ske under avtalets löptid i form av nyöppningar, förflyttningar av butiker och eventuella stängningar.

”Sedan vi tecknade vårt strategiska avtal med Fujitsu för ett år sedan så har vi genomgått ett utrullningsprojekt över samtliga apotek i Sverige under en period av två månader. Fujitsu har genomfört projektet med högsta betyg och därför känner jag mig helt trygg i att nu utöka kontraktet. Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete och kommer att kunna erbjuda våra apoteksägare en fullständig tjänsteleverans inom arbetsplatstjänster och nätverkstjänster redan innan semesteruppehållet”, säger Ola Ebenhart, IT-chef på Apoteksgruppen i Sverige AB.

På längre sikt kommer Fujitsu att aktivt delta i och bidra till att Apoteksgruppen uppnår sina målsättningar att reducera antalet leverantörer i sina IT-system och flytta över sin butiks-IT till en mer tjänstebaserad plattform.

”Avtalet med Fujitsu är en mycket viktig pusselbit i vårt långsiktiga arbete med att ytterligare höja kvaliteten på IT-leveransen till våra apotek. Vi har arbetat med den här upphandlingen under året, med ett uttalat mål att hitta en helhetsleverantör med ett starkt erbjudande på den svenska marknaden. Därför känns det helt rätt att vi väljer Fujitsu, som har ett tydligt retailfokus och dessutom har en leverans som är helt baserad i Sverige. Det möjliggör en nära relation mellan våra apotek, entreprenörer, Fujitsu och deras driftpersonal”, säger Ola Ebenhart.

”Vi ser en stark efterfrågan på den här typen av tjänster på marknaden, där man köper en helhetslösning med ett fast pris för att slippa obehagliga överraskningar. Den här affären är ett kvitto på att vi ligger i teknikens framkant gällande IT-lösningar inom detaljhandeln”, säger Jonas Brandén, Försäljningsdirektör Privat sektor på Fujitsu.

”Butiks-IT är ett område där det är väldigt tydligt att den snabba teknikutvecklingen möjliggör reella vinster för organisationen. Vi ser fram emot ett långt partnerskap med Apoteksgruppen och att fortsätta bidra med innovativa lösningar som kan skapa än mer positiva upplevelser för slutkunden”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>