Hem NYHETERE-HÄLSA Garmin quatix 6X Solar

Garmin quatix 6X Solar

Publicerat av: Redaktionen

Garmin presenterar idag quatix 6X Solar, det senaste tillskottet till vår marina serie av smartwatches.

Garmin quatix 6X Solar 2

Ny marin smartwatch med laddning via solenergi för längre batteritid

Den har en display som använder energi från solen för att förlänga batteritiden, så att du kan göra det du älskar längre. quatix 6X Solar är den första marina smartwatch från Garmin som erbjuder laddning från solenergi och den kombinerar de bästa funktionerna från Garmins fēnix 6X Pro Solar med marina funktioner för fiske, cruising och segling. quatix 6X Solar har inbyggda aktivitetsprofiler för paddle boarding, kajak, kanot, skidåkning och golf, bara för att nämna några, och är redo att följa med dig på vilken sport du än har tänkt att ägna dig åt.

“Vi är glada över att kunna introducera laddning via solenergi i vår quatix 6-serie. På så vis får du som användare allt som du redan kommit att älska i våra uppkopplade marina smartwatches, med en ännu längre batteritid” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin.

“Med denna unika teknologi för att addera batteritid kan quatix 6X Solar ge båtförare ännu mer tid att utföra sina favoritaktiviteter, både på vattnet och på land.”

Framtagen för att klara de allra tuffaste omständigheterna; quatix 6X Solar har en stor 1.4”-skärm som kan läsas i solljus och en transparent Power Glass-lins för solladdning som använder solens energi för att förlänga batteritiden. Du kan se den senaste solladdningen direkt på din handled och i realtid få en indikation om hur mycket solenergi Power Glass-linsen blivit exponerad för. Batteriet på quatix 6X Solar varar upp till 21 dagar i smartwatchläge och upp till 24 dagar med laddning via solenergi. Och med nya anpassningsbara Power Manager kan du se och styra hur olika inställningar och sensorer påverkar batteritiden samt justera batterisparläget så att batteritiden varar längre.

quatix 6X Solar är framtagen för ett liv på vattnet, den är vattentät ner till 100 meter och erbjuder uppkoppling mot kompatibla Garmin sjökortsplotters och annan marinelektronik såsom kontroll av autopilot, data streaming, SailAssist kappseglingsassistans, kontroll av Fusion-Link underhållningssystem och ännu mer. quatix 6X Solar är fullspäckad med verktyg som är användbara på vattnet och blir i form av en wearable ett instrument som, då den är ihopparad med Garmin-elektronik, kan streama NMEA 2000-data för att på så vis kunna leverera viktig sensorinformation såsom fart, djup, temperatur, vinddata och ännu mer – direkt från handleden och oavsett var på båten du befinner dig. Precis som andra quatix 6-modeller kan den användas för att kontrollera autopiloten ombord, du kan ändra kurs, aktivera styrmönster och följa ett GPS-spår. Då quatix 6 Solar också har stöd för sjökorten BlueChart g3 med integrerad Navionics-data (finns som tillval) kan den användas som ett navigeringsverktyg, primärt eller som ett reservalternativ.

Med daglig aktivitetsmätning och en mängd uppkopplade funktioner gör sig quatix 6X Solar väl som en snygg smartwatch som kan användas dygnet runt. Du kan hålla dig uppkopplad genom att se inkommande samtal, sms, mail och ännu mer via smartaviseringar. Och med den kontaktlösa betalningslösningen Garmin Pay blir det enkelt att göra inköp utan att behöva ha med sig något annat än klockan. quatix 6X Solar kan också lagra musik, upp till 2 000 låtar, och du kan synkronisera spellistor från flera av de mest populära streamingtjänsterna för musik och lyssna utan att behöva ha telefonen med dig.

quatix 6X Solar har också handledsbaserad pulsmätning och kan mäta din stressnivå, pulsmätning under vattnet då du simmar samt Pulse Ox-mätning av syremättnad i blodet för att ge stöd åt avancerad sömnregistrering och syremättnadsacklimatisering. Dessutom kan du med den innovativa funktionen för energimätning, Body Battery, se din energinivå när du vill under dagen. Detta kan hjälpa dig att planera in träningspass, vila och sömn.

Då du köper quatix 6X Solar ingår ett armband i titan och ett cirrusblått QuickFit-armband i silikon. Quatix 6 Solar beräknas finnas tillgänglig i juni till ett rekommenderat cirkapris på 12 799 kronor. Kompatibla marina produkter är: GPSMAP 7×2/9×2/12×2 Plus, GPSMAP 10×2/12×2, GPSMAP 74/7600, GPSMAP 84/8600, GHC 20, GNX Wind och GNT 10.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>