H.K.H. Kronprinsessan inviger H22 City Expo i närvaro av H.M. Drottningen
Hem EVENT H.K.H. Kronprinsessan Victoria inviger H22 City Expo i närvaro av H.M. Drottningen

H.K.H. Kronprinsessan Victoria inviger H22 City Expo i närvaro av H.M. Drottningen

Publicerat av: Redaktionen

Den 31 maj inviger H.K.H. Kronprinsessan H22 City Expo i närvaro av H.M. Drottningen.

I samband med invigningen besöker Kronprinsessan flera programpunkter med fokus på hållbarhet och innovation.

H.K.H. Kronprinsessan inviger H22 City Expo i närvaro av H.M. Drottningen

Kronprinsessan Victoria kommer utöver själva invigningen besöka flera andra programpunkter under sitt två dagar långa besök på H22 City Expo.

Drottningen besöker Helsingborg med fokus på demens- och äldrevårdsfrågor samt inviger SilviaBo och Minnenas och kunskapens trädgård.

Det var för tre år sedan som Kronprinsessan besökte Helsingborg för att ta del av hur staden arbetar med hållbarhet och smart stadsutveckling. I samband med det åtog Kronprinsessan sig att bli beskyddare för H22 City Expo, Europas största arena för hållbar stadsutveckling som äger rum i Helsingborg i sommar.

Nu står det klart att Kronprinsessan återvänder till Helsingborg för att inviga H22 City Expo i närvaro av Drottningen. Den officiella invigningen äger rum den 31 maj i Slottshagen i centrala Helsingborg.

Kronprinsessan kommer utöver själva invigningen besöka flera andra programpunkter under sitt två dagar långa besök på H22 City Expo. Däribland FN:s konferens H22 +50 Sessions, den cirkulära utvecklingsanläggningen Recolab samt Havoteket som är stadens interaktiva utställning med fokus på marin hållbarhet.

Drottningen kommer under sitt besök bland annat att inviga Minnenas och kunskapens trädgård, en park särskilt utformad för personer med kognitiva svårigheter, öppningstala och medverka vid seminariet “Den demensvänliga staden”, samt inviga SilviaBo, ett tryggt och anpassningsbart boende utvecklat av Stiftelsen Silviahemmet, BoKlok och Ikea tillsammans.

– Det är väldigt glädjande att få välkomna Kronprinsessan och Drottningen till Helsingborg och H22 City Expo. Jag ser fram emot att få visa dem hur staden arbetar med hållbar stadsutveckling, men också att ta del av deras erfarenheter och tankar kring dessa frågor som är avgörande för Sveriges och hela världens framtid, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>