Haninge kommun ställer krav på vaccination vid nyanställning inom vård och omsorg
Hem COVID-19 Haninge kommun ställer krav på vaccination mot covid-19 vid nyanställning inom vård och omsorg

Haninge kommun ställer krav på vaccination mot covid-19 vid nyanställning inom vård och omsorg

Publicerat av: Redaktionen

Kommunstyrelsens ordförande beslutade den 8 december att all nyanställd personal inom vård- och omsorg ska vara vaccinerade mot covid-19.

Beslutet avser medarbetare som arbetar omsorgsnära och är tillsvidareanställda, tidsbegränsade anställningar och timanställda.

– Det är hög tid för alla som ännu inte vaccinerat sig att göra det och för äldre och de i riskgrupper har det blivit dags för en tredje dos. Det är särskilt viktigt att medarbetare som jobbar inom särskilt boende, i hemtjänsten och andra omsorgsyrken är vaccinerade. Det är det bästa sättet vi kan skydda våra äldre och mest sköra. Därför har vi fattat detta beslut, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge kommun.

Förutom att begära att nyanställda ska vara vaccinerade fortsätter Haninge kommun att uppmana redan anställda medarbetare inom vård och omsorg att vaccinera sig mot covid-19.

Haninge kommun ställer krav på vaccination vid nyanställning inom vård och omsorg

– Vi informerar kontinuerligt medarbetarna inom vård och omsorg att det går att vaccinera sig på arbetstid och att vaccinet är kostnadsfritt. Vi har också gjort en vaccinationskampanj och vi ser att de flesta redan är vaccinerade. Men varje person som vaccinerar sig räknas. De hjälper till att skydda våra målgrupper som är extra utsatta om de blir smittade, samt att vi skyddar varandra, säger Siw Lidestål, social- och äldredirektör.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>