Hem Nyheter Happy at Work antagna till Sahlgrenska Science Parks acceleratorprogram

Happy at Work antagna till Sahlgrenska Science Parks acceleratorprogram

Publicerat av: Redaktionen

HealthTech-bolaget Happy at Work, med kontor i Göteborg och Växjö har blivit antagna till Sahlgrenska Science Parks acceleratorprogram.

Happy at Work antagna till Sahlgrenska Science Parks acceleratorprogram 2

André Francois, vd på Happy at Work

Acceleratorprogrammet innehåller affärsutveckling, ett stort nätverk av kontakter, finansiering och andra stöd med syfta att få bolaget att växa.

–Det känns fantastiskt roligt att vara en del av Sahlgrenska Science Park. Vi har haft en diskussion med dem under en längre tid och det känns bra att nu vara i mål. Det här ger oss ett lyft och vi får också tillgång till ett väldigt brett nätverk hos bland annat forskare. Forskning är något vi har lagt mycket fokus på senaste tiden för att kunna ta tjänsten till en annan nivå, säger André Francois, vd Happy at Work.

Sahlgrenska Science Park är specialiserade på just HealthTech-bolag och life science bolag. Utöver Sahlgrenska Sciencepark ingår även Happy at Work i HealthTech Nordic, Företagsfabriken och sedan i april den internationella acceleratorn Design Terminal i Budapest.

–Idag vet vi att stress och psykisk ohälsa leder till vidare sjukdom, och preventiva åtgärder kan till stor del kanaliseras via arbetsplatsen. Happy at Work är ett spännande bolag som angriper problemet på ett helt eget sätt och vi ser att de kan komma till nytta både för individ, sjukvård och forskning, säger Jennifer Grönqvist, affärsutvecklare, Sahlgrenska Science Park.

Happy at Work planerar att göra en studie i höst för att kunna utveckla vidareutveckla tjänsten och ha mer eget material att utgå ifrån.

Sahlgrenska Science Park är en inkubator som fokuserar på just life science och health-tech bolag.

–Det är en väldigt bra tajming att komma in i Sahlgrenska Science Park då de sitter på mycket kunskap och ett stort nätverk av just forskare och andra startups som har mycket kunskap i de ämnena som vi bygger vårt case på. Vi är nu med i två svenska inkubatorer som ger oss acceleration på olika sätt, fortsätter André.

Happy at Work deltog under förra månaden i nordens största HealthTech-mässa Vitalis i Göteborg där de ställde ut tillsammans med HealthTechNordic och just Sahlgrenska Science Park.

–Det var en rolig mässa med mycket kontakter och utbyte av erfarenheter. Vi har mycket att lära, vi är nya i den här branschen och det är viktigt att vara ödmjuk inför det. Den kunskapen vi har ska vi förmedla till våra kunder medan vi ska söka den kunskap vi saknar, avslutar André.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>