Hem NYHETER Health Canada ger interimsgodkännande för Bactiguards endotrakealtuber

Health Canada ger interimsgodkännande för Bactiguards endotrakealtuber

Publicerat av: Redaktionen

Health Canada har genom ett interimsbeslut godkänt Bactiguards infektions-förebyggande endotrakealtuber.

Health Canada ger interimsgodkännande för Bactiguards endotrakealtuber 3Godkännandet föranleds av den pågående covid-19-pandemin, eftersom Bactiguards endotrakealtuber kan minska risken för sekundära infektioner hos svårt sjuka patienter.

”Många svårt sjuka covid-19-patienter behöver intuberas med en endotrakealtub (ETT) för mekanisk ventilation. Behandlingstiden på IVA kan vara 14 dagar eller längre, vilket betyder att patienten behöver ETT:er under lång tid. För varje behandlingsdag ökar risken för ventilatorassocierad pneumoni (VAP), vilket är ett mycket allvarligt tillstånd. Kanadensiska Patient Safety Institute uppskattar att VAP ökar dödsfallen bland svårt sjuka patienter med 6–30 % och förlänger tiden på IVA med 8,7 dagar,” säger Dr. Stefan Grass, Chief Medical Officer och vice VD på Bactiguard.

”Den globala covid-19-pandemin som vi nu upplever har tydliggjort det akuta behovet av att förebygga infektioner. Trycket på hälso- och sjukvården i allmänhet och IVA i synnerhet är enormt. Därför är vi mycket glada över att kunna erbjuda patienter bättre skydd mot sekundära infektioner i form av infektionsförebyggande endotrakealtuber från Bactiguard”, säger Maik Rehfeldt, VD för HANSAmed.

Bactiguards infektionsförebyggande teknologi minskar mikrobiell adhesion på medicin-tekniska produkter, vilket i sin tur minskar risken för infektioner. Covid-19 kan leda till svår viral sepsis hos patienter som lider av multiorgansvikt. Behandlingstiden på IVA är ofta 14 dagar eller längre och för varje dag på sjukhus ökar risken för att patienten får en infektion orsakad av medicinteknik, till exempel ventilatorassocierad pneumoni (VAP). Bactiguards ETT visade sig minska VAP med 38 % i en nyligen genomförd klinisk studie.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>