Helsedirektoratet i Norge väljer Doctrins triageverktyg för sin nationella pilot
Hem NYHETERE-HÄLSA Helsedirektoratet i Norge väljer Doctrins triageverktyg för sin nationella pilot

Helsedirektoratet i Norge väljer Doctrins triageverktyg för sin nationella pilot

Publicerat av: Redaktionen

Helsedirektoratet i Norge har upphandlat Doctrins plattform för triage i helsnorge.no, den nationella ingången för Norges invånare när de söker vård.

Helsedirektoratet i Norge väljer Doctrins triageverktyg för sin nationella pilot

Anna-Karin Edstedt Bonamy, Specialistläkare, VD Doctrin

Helsedirektoratet tillsammans med Direktoratet for e-helse och Norsk Helsenett SF har upphandlat ett triageverktyg för läkare och läkarmottagningar i Norge och valet föll på Doctrin.

Helsedirektoratet efterfrågade en lösning som skulle förbättra tillgängligheten för utsatta grupper, höja kvaliteten på vården, stödja god tillgänglighet och bidra till kostnadseffektiva tjänster. Piloten påbörjas under april 2021 och kommer pågå fram till den 31 december år 2022.

Ett av målen för piloten är att öka patientcentreringen genom att invånarna ska kunna bli mer aktiva i processer och beslut om sin egen vård. Ett stort fokus läggs även på att triageverktyget ska anpassas till vårdpersonalens arbetsmetoder genom att erbjuda funktioner för anamnesupptagning, planering, och prioritering.

”Detta är en viktig pilot för att kunna möta de utmaningar som läkarmottagningen står inför, både när det gäller arbetsbelastning och krav på att arbeta mer digitalt, i kölvattnet av covid-19-pandemin”, säger Nina Brøyn, projektledare Helsedirektoratet.

Doctrin finns idag implementerat på nära 250 mottagningar inom framförallt primär- och specialistvård, däribland hos ledande vårdgivare som Capio och Praktikertjänst. Totalt hanteras cirka 2 000 000 patientärenden i plattformen årligen och används i Norge av Volvat samt EUC i Tjeckien.

”Vi är jätteglada över att få bistå Helsedirektoratet i deras arbete att skapa en mer tillgänglig och effektiv vård med patienten i centrum. Vi är imponerade över deras tydliga målbild och på vilket sätt de tagit ett helhetsgrepp kring vårdens utmaningar i Norge”, säger Anna-Karin Edstedt Bonamy, VD Doctrin och specialistläkare.

Doctrin är Sveriges ledande leverantör av digitala lösningar för digifysisk hälso- och sjukvård. Doctrins plattform gör det lättare att möta, behandla och följa upp med patienten på ett och samma ställe. Dokumenterade resultat är nöjdare patienter, förbättrad vårdkvalitet, effektivare arbete med mindre administration och bättre arbetsmiljö. Bolaget har verksamhet i Stockholm, Polen, Tjeckien och Storbritannien. VD är Anna-Karin Edstedt Bonamy, specialistläkare barnmedicin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>