Herlevs sjukhus i Danmark har beställt ytterligare ett system
Hem TEKNIK Herlevs sjukhus i Danmark har beställt ytterligare ett system

Herlevs sjukhus i Danmark har beställt ytterligare ett system

Publicerat av: Redaktionen

VibroSense Dynamics har sålt ytterligare ett system till Avdelningen för klinisk neurofysiologi och nukleärmedicin vid Herlevs sjukhus i Danmark.

Systemet ska bland annat användas inom en studie som rör Raynauds syndrom, det som brukar benämnas vita fingrar. Ordervärdet uppgår Herlevs sjukhus i Danmark har beställt ytterligare ett system 2till 146 000 kronor.

Syftet med studien som ska genomföras i Herlev är att undersöka det perifera och centrala nervsystemet för att belysa hur de tillsammans påverkar olika sjukdomstillstånd, tillstånd vars härkomst ofta hänförs till antingen det perifera eller centrala nervsystemet. Studien kommer alltså att undersöka sjukdomstillstånden ur ett systemiskt perspektiv. Sjukdomstillstånd som kommer att involveras i studien är primär och sekundär Raynauds syndrom, diabetes, parkinsons sjukdom och glaukom.

I studien avser man bland annat att med VibroSenses system mäta känseln i fingrarna i sju frekvenser hos undersökningspersonerna.

Raynauds syndrom är en förhållandevis vanlig sjukdom, särskilt i kalla områden. I norra Europa drabbas ungefär 15-20 % av befolkningen av Raynauds syndrom. I södra Europa drabbas 2-5 % av sjukdomen. Sjukdomen yttrar sig i form av kalla fingrar eller tår som får en vit färg. Sjukdomen har en rad olika orsaker, bland annat köld eller psykisk stress.

–          Att Herlevs sjukhus köper ytterligare en VibroSense Meter visar att bolaget har goda möjligheter att sälja såväl hand- som fotinstrument i syfte att användas i forskningsstudier. Det pågår tiotusentals studier runt om i världen där sjukhus, universitet och läkemedelsbolag undersöker det centrala och perifera nervsystemet. Men, dagens kliniska metoder kan inte upptäcka små förändringar i neurologisk status vilket öppnar upp stora möjligheter för vårt system, säger Toni Speidel, VD VibroSense Dynamics AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>