Intersystems blir partner till AI Sweden – vill stötta i projekt som arbetar med lärande system
Hem AI Intersystems blir partner till AI Sweden – vill stötta i projekt som arbetar med lärande system

Intersystems blir partner till AI Sweden – vill stötta i projekt som arbetar med lärande system

Publicerat av: Redaktionen

InterSystems blir partner till AI Sweden, det svenska nationella centret för artificiell intelligens.

Genom partnerskapet vill InterSystems bidra till kunskap och erfarenheter avseende datasamordning och interoperabilitet. InterSystems arbetar med att utveckla datasamordningslösningar i mer eller mindre komplexa dataintensiva miljöer över hela världen. InterSystems lösning används bland annat av Europeiska rymdorganisationen ESA för att kartlägga Vintergatan.

InterSystems dataplattform är väl lämpad för att stödja den komplexa livscykeln i lärande system. Genom det nya samarbete med AI Sweden hoppas företaget nu få kontakt med aktörer som har utmaningar på detta område.

– Än så länge har vi främst haft glädje av AI Sweden för att lära oss mer om området och nätverka med andra samarbetspartner. Men längre fram ser vi hur vi kan hjälpa till med bland annat datainsamlig från heterogena källor, dataharmonisering och transformering, hantering av fritext samt högpresterande publicering av träningsdata till maskininlärningsramverk. Vi ser även möjlighet att hjälpa till med tillämpning av algoritmer i nära-realtid, övervakning av precision i prediktioner, orkestrering av omträning av algoritmer, och ordnat införande av omtränade algoritmer, säger Johan Nordström, Nordenchef på InterSystems.

InterSystems lösningar för hälsosektorn används idag av bland andra Region Örebro, Region Västmanland och Innovation Skåne. I Danmark används InterSystems lösningar bland annat för datasamordning hos Statens Serum Institut i Danmark för att begränsa smittspridningen av Covid-19.

InterSystems dataplattform IRIS är motorn i affärskritiska system världen över, främst inom vård- och finanssektorerna, men även inom logistik, tillverkning och rymdforskning. Intersystems främsta erbjudande är företagets dataplattform.

– Men vi har även ett internationellt nätverk av AI-experter, som vi kommer att dra nytta av i det praktiska arbetet med dessa projekt. Pandemin har naturligtvis påverkat möjligheterna att nätverka, men vi är ändå nöjda såhär långt och ser framtiden an med tillförsikt. Vi hoppas kunna göra skillnad i komplexa projekt och rekrytera nya industriella partner, avslutar Johan Nordström.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>