56c9f06d d5cf 4bc6 847b 914e850fc221
Hem TEKNIK IRRAS erhåller finansiering inom ramen för den alleuropeiska garantifonden

IRRAS erhåller finansiering inom ramen för den alleuropeiska garantifonden

Publicerat av: Redaktionen

IRRAS, ett medicintekniskt företag i kommersiell fas med ett brett utbud av innovativa produkter för neurointensivvård, har tecknat ett finansieringsavtal med Europeiska investeringsbanken (EIB) som uppgår till 10 miljoner euro.

Finansieringsavtalet med EIB kommer att tillhandahålla finansiering utan utspädning till företaget för att accelerera produktutveckling och generering av klinisk data för sin IRRAflow-plattform i Europeiska unionen.

Finansieringen från EIB görs inom ramen för det nya programmet för riskkapitallån inom den alleuropeiska garantifonden som inrättades under 2020 för att hjälpa europeiska företag som har drabbats av covid-19-pandemin.

Genom finansieringsavtalet kommer företaget att kunna låna upp till 10 miljoner euro i två lånetrancher under kommande år baserat på att avtalade resultatkriterier uppnås. De ursprungliga lånebeloppen kommer att betalas ut under 2021 och kommer att användas för att finansiera produktutvecklingen av nästa generations produkt och kliniska prövningar som utförs i EU. Genom att använda medlen för produktutveckling och generering av klinisk data kan medlen som anskaffades genom företagets nyligen riktade nyemission användas för att fokusera den fortsatta accelereringen av kommersiella lanseringsaktiviteter. Finansieringsavtalets villkor offentliggörs inte.

56c9f06d d5cf 4bc6 847b 914e850fc221EIB:s vicepresident Thomas Östros säger: – IRRAS är ett mycket innovativt företag vars tillväxtplaner påverkades negativt av restriktionerna som krävdes för att bekämpa covid-19. Inom ramen för den alleuropeiska garantifonden har vi nu fler möjligheter att tillhandahålla finansiering till denna typ av företag, vilket kommer att hjälpa oss att stödja viktig inhemsk europeisk teknik i pandemins spår.

– EIB:s finansieringsåtagande är ett resultat av omfattande due diligence och bekräftar bankens förtroende i IRRAS förmåga att skaffa sig en ledande position inom neurointensivvård, säger Will Martin, vd och koncernchef för IRRAS. – Investeringen gör det möjligt för oss att samla in ytterligare kliniska evidens för att bekräfta IRRAflows överlägsenhet jämfört med traditionell dränering samtidigt som nästa generations system utvecklas för riktad tillförsel av läkemedel och behandling i andra kliniska scenarier.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>